Alaves - Real Madrid, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 21 decembrie, de la ora 22:30, pe Estadio Mendizorroza din Vitoria, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Alaves are o misiune extrem de dificilă în faţa lui Real Madrid, într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 18-a din LaLiga, una intermediară, programata la mijlocul acestei săptămâni.

Alaves este pe locul 13, cu 16 puncte, cu trei peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut fără drept de apel, în deplasare, cu liderul Girona, scor 0-3 (în această perioadă, a avansat în 16-imile de finală din Cupa Spaniei după ce s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Terrasa, echipă din liga a patra).

Echipa antrentă de Luis Garcia Plaza are patru succese, o remiză şi trei eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în actuala stagiune din LaLiga, iar golgheterul bascilor este atacantul spaniol Samu Omorodion (împrumutat pentru un an de la Ateltico Madrid), cu şase goluri în campionat.

Ianis Hagi, fotbalistul român împrumutat pentru un sezon de Alaves de la Glasgow Rangers, nu a marcat încă în LaLiga (are două goluri în cupă, contra unei echipe de amatori), în cele 13 apariţii de până acum (a fost de şase ori titular, dar nu are nici măcar un meci ca integralist).

Real Madrid ocupă locul 2, cu 42 de puncte, cu două mai puţine decât surprinzătorul lider Girona, şi are patru victorii şi un egal în ultimele cinci etape din campionat, în cea mai recentă dintre ele reuşind să se impună pe teren propriu în faţa celor de la Villarreal, cu 4-1.

În acest interval, Real Madrid a bifat şi două victorii în Champions League, 4-2 acasă cu Napoli şi 3-2 în deplasare cu Braga, în urma cărora a câştigat Grupa C cu şase victorii din tot atâtea meciuri disputate.

În deplasare, echipa antrenată de Carlo Ancelotti a înregistrat şase succese, două rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al madrilenilor şi al campionatului este mijlocaşul englez Jude Bellingham, cu 13 goluri în LaLiga.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 de campionat, când Real Madrid s-a impus în ambele partide cu Alaves, 4-1 în tur, în deplasare, şi 3-0 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Alaves - Real Madrid.

Alaves - Real Madrid
PsF2

Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol