Girona - Alaves, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 18 decembrie, de la ora 22:00, pe Estadi Municipal de Montilivi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Girona, revelaţia acestui sezon, şi Alaves, promovată în vară, încheie etapa a 17-a din LaLiga cu o partidă ce pare dezechilibrată conform calculelor hârtiei, dar în care se poate întâmpla orice.

Girona are 41 de puncte şi îşi dispută de câteva etape fotoliul de lider cu Real Madrid, iar în etapa precedentă s-a impus cu 4-2 pe terenul celor de la Barcelona (care are 35 de puncte şi a evoluat deja în această etapă), ajungând, astfel, la şapte victorii şi un egal în ultimele opt partide din LaLiga.

Echipa antrenată de Michel Sanchez n-a mai pierdut în campionat de pe 30 septembrie, 0-3 acasă cu Real Madrid, singura înfrângere din acest sezon (mai are 13 succese şi două rezultate de egalitate), iar între timp s-a calificat şi în 16-imile de finală din Copa del Rey - Cupa Spaniei, după ce a trecut în deplasare, cu 5-2, de Orihuela, echipă care activează în Segunda Federacion (liga a patra).

În partidele disputate pe teren propriu în această ediţie de campionat, Girona a înregistrat şase victorii, un egal şi o înfrângere, iar golgheterul echipei este atacantul ucrainean Artem Dovbyk, cu opt reuşite în LaLiga (catalanii au cel mai bun atac din competiţie, cu 38 de goluri marcate).

Alaves are 16 puncte şi este foarte aproape de locurile retrogradabile, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Las Palmas, ajungând, astfel, la două succese, un egal şi două eşecuri în ultimele cinci partide din campionat.

La rândul ei, în această perioadă, Alaves a avansat în 16-imile de finală din Copa del Rey - Cupa Spaniei după ce s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Terrasa, echipă din Segunda Federacion (liga a patra).

Echipa antrentă de Luis Garcia Plaza nu a reuşit însă să câştige în deplasare şi în LaLiga, acolo unde în acest sezon a bifat trei rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, iar cel mai bun marcator al ei este atacantul spaniol Samu Omorodion (împrumutat pentru un an de la Ateltico Madrid), cu şase goluri în campionat.

Ianis Hagi, fotbalistul român împrumutat pentru un sezon de Alaves de la Glasgow Rangers, nu a marcat încă în LaLiga (are două goluri în cupă, contra unei echipe de amatori), în cele 12 apariţii de până acum (a fost de şase ori titular, dar nu are nici măcar un meci ca integralist).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2019-20210 din laLiga, când au remizat în tur, la Girona, scor 1-1, pentru ca, în retur, Alaves să se impună pe teren propriu, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la finalul meciului Girona - Alaves.

Girona - Alaves PsFX


Cotă 1,95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol