Rapid - Voluntari, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 20:45, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid, în criză după ultimele rezultate din campionat şi din cupă, are prilejul de a se reabilita în faţa fanilor, dar întâlneşte un Voluntari în plină formă, în singurul meci de sâmbătă al etapei a 19-a din SuperLiga.

Rapid este pe locul 4, cu 31 de puncte, la şase în urma liderului FCSB, şi este fără victorie în ultimele trei partide din campionat (două rezultate de egalitate şi o înfrângere), iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Botoşani, scor 0-0 (a patra remiză fără goluri din ultimele şase meciuri oficiale, indiferent de competiţie).

La mijlocul săptămânii, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a fost eliminată din Cupa României, după 0-0 pe teren propriu cu CFR Cluj în ultimul meci din Grupa B, în care a terminat doar pe locul 3, la egalitate de puncte cu ardelenii, dar cu golaveraj mai slab.

Pe teren propriu, Rapid a bifat în acest sezon cinci victorii, două remize şi două eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Albion Rrahmani (în refacere după o accidentare, atacantul kosovar nu va mai juca deloc în acest an) şi Marko Dugandzic (atacantul croat a plecat între timp la Al Tai, în Arabia Saudită), fiecare cu câte şase goluri în SuperLiga (giuleştenii au cel mai bun atac din campionat, cu 33 de goluri marcate în 18 etape).

Voluntari este departe de play-off şi ocupă locul 12, cu 21 de puncte, cu două peste locurile de baraj şi cu 11 peste cele direct retrogradabile, şi este neînvinsă de şase meciuri oficiale, patru în campionat (două succese şi două egaluri) şi două în cupă (ambele remize), iar în etapa precedentă a remizat acasă cu Petrolul, scor 0-0.

Ilfovenii s-au calificat la mijlocul săptămânii în sferturile de finală din Cupa României, după ce au terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare, cu UTA (meci disputat la Oradea), rezultat în urma căruia au terminat pe locul 2 în Grupa D (Voluntari va juca în deplasare cu FCU 1948 Craiova, iar învingătoarea va întâlni în semifinale, în deplasare, câştigătoarea partidei Corvinul - CFR Cluj).

În meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din SuperLiga, echipa antrenată de Ilie Poenaru (în acte, ca antrenor principal figurează Marin Dună) a bifat două succese, patru rezultate de egalitate şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Andrei Dumiter, cu cinci reuşite în campionat.

În meciul din tur, disputat în etapa a 4-a, pe 7 august, Voluntari s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Rapid, cu 2-1, după golurile marcate de D. Andrei (1) şi Braun (37a), respectiv, Dugandzic (12).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Voluntari.

Rapid - Voluntari


PsF1
Cotă

1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol