Luton - Arsenal, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 5 decembrie, de la ora 22:15, pe Kenilworth Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Luton şi Arsenal se întâlnesc în cel mai dezechilibrat meci al etapei a 15-a din Premier League (una intermediară, programată la mijlocul săptămânii), gazdele având ca obiectiv evitarea retrogradării, în timp ce oaspeţii se gândesc la titlul de campioni al Angliei.

Luton este pe locul 17, cu 9 puncte, cu două mai multe decât Everton, echipa de pe prima poziţie retrogradabilă, locul 18 (care are însă o penalizare de 10 puncte pentru încălcarea fair-play-ului financiar), şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat (în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui Brentford, scor 1-3).

Echipa lui Robert Edwards a câştigat doar unul din cele şase meciuri disputate acasă în acest sezon intern, înregistrând alte două egaluri şi trei înfrângeri, iar golgheterul ei este Carlton Morris, cu trei reuşite în Premier League.

Totuşi, în ultimele două partide de pe teren propriu, Luton a remizat cu Liverpool, scor 1-1, şi a trecut de Crystal Palace, cu 2-1, dar are al doilea cel mai slab atac din campionat, cu doar 13 goluri marcate în 14 meciuri (doar ultima clasată, Sheffield United, a înscris mai puţine, 11).

De menţionat că Luton a revenit în Premier League după 31 de ani, după ce a terminat pe locul 3 în Championship şi a câştigat play-off-ul de promovare, 1-2 (d) şi 2-0 (a) cu Sunderland în semifinale, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 6-5 la penalty-uri cu Coventry în finala de pe Wembley (în 2018 juca în Ligue 2, liga a patra!).

Arsenal este lider, cu 33 de puncte, cu două peste Liverpool şi cu trei mai multe decât Manchester City, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Wolverhampton, scor 2-1, ajungând la cinci victorii consective în ultimele cinci partide oficiale, trei în Premier League şi două în Champions League.

De altfel, echipa lui Mikel Arteta este calificată matematic în optimile de finală din Liga Campionilor, după ce, la mijlocul săptămânii trecute, s-a impus, acasă, în faţa lui Lens, cu 6-0, asigurându-şi, totodată, şi primul loc în Grupa B înaintea ultimei etape, în care va juca în deplasare cu PSV Eindhoven.

Arsenal a câştigat patru din cele şase partide disputate în deplasare până acum în Premier League, pe lângă o remiză şi un eşec, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Bukayo Saka şi Eddie Nketiah, fiecare cu câte cinci goluri în campionat (primul are şi cinci pase decisive).

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit de peste trei decenii, mai precis din sezonul 1991-1992 din Premier League, când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, Luton în tur, cu 1-0, iar Arsenal în retur, cu 2-0 (de atunci n-au mai jucat deloc în campionat, Cupa Ligii sau Cupa Angliei).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Luton - Arsenal.

Luton - Arsenal

2
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol