Marseille - Ajax, meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei B din Liga Europa, este programat, joi, 30 noiembrie, de la ora 22:00, pe Stade Velodrome, şi va fi transmis în direct de Pro Arena şi VOYO.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Marseille (8 puncte) şi Ajax (2 puncte) se întâlnesc în cel mai interesant meci al zilei din Europa League, într-o grupă din care mai fac parte Brighton (7 puncte) şi AEK Atena (4 puncte).

Marseille conduce grupa cu 8 puncte, acumulate după două victorii, ambele cu AEK Atena, 3-1 (a) şi 2-0 (d), şi două rezultate de egalitate, 3-3 cu Ajax (d) şi 2-2 cu Brighton (a).

Cel mai probabil, Marseille va ajunge să joace meciul decisiv pentru locul 1 pe terenul lui Brighton, în ultima etapă, în condiţiile în care câştigătoarea fiecărei grupe se va califica în optimile de finală ale competiţiei, iar echipele de pe locul 2 vor juca un play-off eliminatoriu cu cele opt formaţii clasate pe locul 3 în grupele din Champions League.

Echipa antrenată de italianul Gennaro Gattuso, instalat în septembrie în locul lui Marcelino Garcia, nu se regăseşte în Ligue 1 şi ocupă doar locul 12, cu 14 puncte acumulate după 12 partide, iar în cea mai recentă etapă a remizat pe terenul lui Starsbourg, scor 1-1. În campionat, OM are cinci puncte peste locurile direct retrogradabile şi trei puncte peste locul 16, care permite disputarea barajului de menţinere-promovare cu locul 3 din Ligue 2.

Ajax este ultima în grupă, cu două puncte, după două remize, 3-3 cu Marseille (a) şi 1-1 cu AEK Atena (d), şi două înfrângeri, ambele suferite în faţa celor de la Brighton, 0-2 (d) şi 0-2 (a).

„Lăncierii” au şanse infime de a prinde măcar locul 2, pentru acest lucru având nevoie de două succese în ultimele două partide din grupă (pe lângă meciul cu Marseille, din deplasare, mai au de jucat, acasă, cu AEK Atena), dar şi de un joc favorabil al celorlalte rezultate.

În Eredivisie, echipa antrenată fostul ei jucător Johnny van’t Schip (numit ca interimar în locul lui Maurice Steijn) este pe locul 8, cu 15 puncte după 12 meciuri, iar în cea mai recentă etapă din campionat, a 13-a, conducea cu 3-2 pe terenul lui Waalwijk, în minutul 84, moment în care partida a fost suspendată după ce portarul gazdelor s-a prăbuşit pe gazon şi a fost transportat de urgenţă la spital.

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 21 septembrie, pe Amsterdam Arena, Ajax şi Marseille au terminat la egalitate, scor 3-3, după golurile marcate de Forbs (9), Berghuis (20) şi Taylor (52), respectiv, Clauss (23) şi Aubameyang (38, 78).

Echipe probabile

Marseille: Pau Lopez - Clauss, Mbemba, Balerdi, Lodi - Harit, Veretout, Kondogbia - Ndiaye, Aubameyang, Sarr.

Ajax: Ramaj - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Hlynsson, Taylor - Berghuis, Mikautadze, Tahirovic - Akpom.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Marseille - Ajax.

Marseille - Ajax


1
Cotă

1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol