Aalborg - Kiel, meci contând pentru etapa a 8-a a Grupei A din Liga Campionilor la handbal masculin, este programat, miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19:45, la Sparekassen Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

Aalborg şi Kiel se întâlnesc în derby-ul săptămânii din handbalul european, fiecare dintre cele două echipe având ca obiectiv câştigarea competiţiei.

Aalborg, echipă antrenată de Stefan Madsen, este pe locul 2 în Grupa A, cu nouă puncte după şapte partide, iar în etapa precedentă s-a impus chiar pe terenul celor de la Kiel, scor 27-18.

Aalborg a ratat calificarea în ediţia trecută din Liga Campionilor după ce a terminat pe locul 2 în campionatul din Danemarca, iar cea mai bună performanţă în această competiţie a fost finala pierdută în 2021 cu Barcelona, scor 23-36 (în semifinalele din Final Four trecuse de PSG cu 35-33).

De şase ori campioană a Danemarcei, ultima oară în 2021, Aalborg defilează în această ediţie a întrecerii interne, fiind lider cu 26 de puncte, după 13 victorii după tot atâtea etape, cu şapte puncte mai multe decât a doua clasată, Frederica (în cel mai recent meci s-a impus cu 24-21 pe terenul celor de la Skjern).

De menţionat că la Aalborg se dezvoltă unul dintre cele mai interesante proiecte din handbalul masculin european în acest moment, fiind aduşi jucători de top precum Mikkel Hansen (multiplu campion european, mondial şi olimpic, desemnat de trei ori cel mai bun handbalist al lumii; este acum cel mai bun marcator al echipei în Liga Campionilor, cu 39 de goluri), Kristian Bjornsen, Landin Jacobsen, Simon Hald, Aleks Vlah şi Lukas Nilsson.

Kiel, echipă antrenată din 2019 de fostul internaţional ceh Filip Jicha, este pe locul 1 în Grupa A, cu 10 puncte după şapte meciuri, iar în etapa precedentă a pierdut acasă, scor 18-27 cu Aalborg, a doua înfrângere a sezonului după 30-34 pe terenul ceor de la Kolstad.

Kiel a ratat accederea în Final Four în sezonul precedent, fiind eliminată în sferturile de finală de Paris Saint Germain, dar a cucerit campionatul în Germania şi astfel a obţinut o nouă calificare în EHF Champions League (are 23 de titluri în Bundesliga, record naţional, şi a cucerit de patru ori EHF Champions League, în 2007, 2010, 2012 şi 2020).

În campionatul intern, Kiel, care i-a pierdut în vară pe Landin Jakobsen şi Sander Sagosen, trece prin momente dificile, fiind doar pe locul 5, cu 16 puncte acumulate după opt victorii şi cinci înfrângeri (Magdeburg şi Fuchse au câte 21 de puncte, dar şi câte un meci mai puţin disputat), fiind eliminată şi din Cupa Germaniei.

Totuşi, în cea mai recentă etapă de campionat, Kiel s-a impus cu scorul de 30-26, pe teren propriu, în faţa liderului Fuchse Berlin, într-un meci în care croatul Domagoj Duvnjak a marcat nouă goluri.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Aalborg - Kiel.

Aalborg - Kiel 1

Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Sursa foto: Dreamstime.com