Dinamo - Poli Iaşi, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, vineri, 27 octombrie, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Poli Iaşi, două echipe cu evoluţii diametral opuse în ultima perioadă, se întâlnesc într-unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale etapei a 14-a din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 15, penultimul, cu doar nouă puncte, şi vine după o remiză şi patru înfrângeri în campionat (nu a mai câştigat de pe 19 august, 3-2 în deplasare cu Voluntari; de atunci a acumulat doar două puncte în şapte partide), iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare cu Hermannstadt, scor 0-4.

În schimb, în Cupa României, echipa lui Ovidiu Burcă, antrenor a cărui poziţie este tot mai nesigură, a trecut de Metaloglobus în play-off, scor 2-1 în deplasare, apoi a remizat acasă cu FCU 1948 Craiova, scor 1-1, în primul meci din Grupa C.

Dinamo a avut mari probleme în meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon, în care a bifat o victorie, două rezultate de egalitate şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu trei goluri în SuperLiga („câinii roşii” au cel mai slab atac din campionat, cu doar opt goluri marcate în 13 meciuri).

„Am văzut că echipa a suferit, uneori chiar dacă nu ne plac înfrângerile, din ele învăţăm, ca şi grup te uneşte suferinţa. Nu e uşor să formezi o echipă competitivă. Liga I este o competiţie mult mai puternică decât liga secundă”, a declarat Ovidiu Burcă.

Poli Iaşi ocupă locul 11, cu 15 puncte, şi este în plină formă, cu două victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a terminat la egalitate pe teren propriu cu FCU 1948 Craiova, scor 1-1 (a acumulat 12 puncte în ultimele şapte meciuri).

În Cupa României, ieşenii au încheiat socotelile încă din play-off, fiind eliminaţi după 0-3 pe terenul celor de la Zalău, echipă care activează în Liga 3.

În partidele disputate în acestă stagiune pe terenuri străine, echipa lui Leo Grozavu a înregistrat trei victorii şi patru înfrângeri, iar golgheterul echipei este Alin Roman, cu patru reuşite în campionat.

„Va fi o partidă încrâncenată datorită situaţiei din clasament a dinamoviştilor, dar noi avem dorinţă să câştigăm. Avem problemele noastre, nu ne interesează ce se întâmplă în alte părţi. Dinamo e o echipă bună, mai puţin omogenă în ultima perioadă, pentru că au apărut foarte mulţi jucători noi”, a declarat Leo Grozavu.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul trecut din Liga 2, când Poli Iaşi a câştigat toate cele trei meciuri disputate cu Dinamo, 1-0 pe teren propriu în sezonul regulat, 3-1 în deplasare, în tur, şi 4-1 acasă, în retur, în play-off.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - Poli Iaşi.

Dinamo - Poli Iaşi
X2
Cotă
1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol