Liverpool - Toulouse, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei E din Liga Europa, este programat, joi, 26 octombrie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool (şase puncte) şi Toulouse (patru puncte), primele două clasate, se întâlnesc în derby-ul Grupei E din Europa League, din care mai fac parte Union St. Gilloise (un punct) şi Linz (niciun punct).

Liverpool este pe locul 1 în Grupa E, cu şase puncte, după ce s-a impus în primele două partide, 3-1 în deplasare cu Linz şi 2-0 pe teren propriu cu Union St. Gilloise, deşi Jurgen Klopp a utilizat de fiecare dată şi fotbalişti care au evoluat mai puţin în meciurile din competiţiile interne.

În Premier League, Liverpool este pe locul 4, cu 20 de puncte după nouă etape, la trei puncte distanţă de liderul Tottenham, iar în cel mai recent meci oficial s-a impus în faţa rivalei locale Everton, în campionat, pe teren propriu, scor 2-0.

De asemenea, „coromoranii” s-au calificat şi în optimile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după ce au câştigat meciul de acasă cu Leicester (Championship), scor 3-1 (Liverpool are victorii pe linie în partidele disputate în acest sezon pe teren propriu).

Liverpool a terminat campionatul trecut pe locul 5 şi a ratat accesul în Champions League după şase prezenţe consecutive, perioadă în care a jucat trei finale (2018, 2019 şi 2022), dintre care a câştigat una (2019).

Toulouse ocupă locul 2 în Grupa D, cu patru puncte acumulate după o remiză în deplasare cu Union St. Gilloise, scor 1-1, şi un succes pe teren propriu, 1-0 cu Linz.

În Ligue 1, echipa lui Carles Martinez ocupă locul 10 după nouă etape, cu 11 puncte, chiar dacă a pierdut doar două partide (are însă cinci remize), iar în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu Reims, scor 1-1.

Toulouse a terminat ediţia trecută din Ligue 1 pe locul 13 din 20, dar s-a calificat în Europa League după ce a câştigat Cupa Franţei, 5-1 cu Nantes într-o finală disputată la Paris.

Cele două echipe s-au mai confruntat o singură dată până acum, în play-off-ul din Champions League, ediţia 2007-2008, când Liverpool s-a impus în ambele meciuri cu Toulouse, 1-0 în tur, în deplasare, şi 4-0 în retur, pe teren propriu.

Echipele probabile

Liverpool: Kelleher - Gomez, Matip, Quansah, Chambers - Elliott, Endo, Jones - Doak, Darwin, Gakpo.

Toulouse: Restes - Keben, Costa, Nicolaisen, Suaz - Spierings, Sierro, Casseres - Donnum, Dallinga, Gelabert.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Toulouse.

Liverpool - Toulouse 1

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol