Barcelona - Şahtior Doneţk, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei H din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 25 octombrie, de la ora 19:45, pe Estadi Olimpic Lluis Companys, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona (şase puncte), marea favorită a Grupei H, este mare favorită în faţa celor de la Şahtior Doneţk (trei puncte), campioana Ucrainei urmând să se lupte pentru locul 2 cel mai probabil cu Porto (trei puncte), în condiţiile în care Antwerp (niciun punct) pare ieşită din calculele calificării în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Barcelona este pe locul 1, cu şase puncte obţinute după două meciuri în care nu a primit gol, 5-0 acasă cu Antwerp şi 1-0 în deplasare cu Porto, echipa lui Xavi fiind poate cea mai norocoasă dintre „granzi” la tragerea la sorţi a fazei grupelor.

Catalanii sunt singura echipă neînvinsă şi în LaLiga, acolo unde ocupă locul 3 după 10 etape, cu 24 de puncte (şapte victorii şi trei egaluri), la doar un punct în spatele primelor două clasate, Real Madrid şi Girona, iar în cea mai recentă partidă din campionat s-au impus pe teren propriu, scor 1-0 cu Athletic Bilbao.

Victoria din ultimul meci a fost adusă de Marc Guiu, un fotbalist de doar 17 ani, crescut la academia de fotbal a catalanilor, La Masia, care a marcat la prima atingere de balon, la 23 de secunde după ce a fost introdus pe teren de către Xavi!

Şahtior Doneţk ocupă locul 3, cu trei puncte, după 1-3 acasă cu Porto, meci disputat la Hamburg, în Germania, şi 3-2 în deplasare cu Antwerp, după ce a revenit de la 0-2!

Echipa antrenată acum de croatul Darijo Srna, fostul ei jucător, este pe locul 3 în campionatul intern, cu 21 de puncte după 11 etape, la două distanţă de liderul Krivbas Krivoi Rog, în condiţiile în care are un meci mai puţin disputat, iar în cea mai recentă etapă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Cherkasy, scor 3-0 („minerii” joacă partidele de acasă la Liov).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2011-2012 din Champions League, în sferturile de finală, când Barcelona antrenată de Pep Guardiola s-a impus de două ori în faţa unui Şahtior Doneţk condus de Mircea Lucescu, 5-1 în tur, pe teren propriu, şi 1-0 în retur, pe Donbass Arena (gol marcat de Lionel Messi).

Echipe probabile

Barcelona: Ter Stegen - Joao Cancelo, Kounde, Christensen, Balde - Sergi Roberto, Romeu, Gundogan - Lamine Yamal, Ferran Torres, Joao Felix.

Şahtior Doneţk: Riznyk - Konoplya, Bondar, Rakitskyi, Topalov - Stepanenko - Zubkov, Bondarenko, Kryskiv, Newerton - Sikan.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Barcelona - Şahtior Doneţk.

Barcelona - Şahtior Doneţk
1

Cotă 1,20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol