Borussia Dortmund - Werder Bremen, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 20 octombrie, de la ora 21:45, pe Westfalenstadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Borussia Dortmund şi Werder Bremen, două echipe aflate în situaţii diametral opuse, cu gazdele în luptă pentru primele poziţii în timp ce oaspeţii încearcă să iasă din subsolul clasamentului, se întâlnesc în primul meci al etapei a 8-a din Bundesliga.

Borussia Dortmund este pe locul 4, cu 17 puncte, cu doar două mai puţine decât liderul Bayer Leverkusen, şi este neînvinsă în acest sezon (are cinci victorii şi două remize), iar în etapa precedentă a trecut pe teren propriu de Union Berlin, scor 4-2. Cu o victorie în faţa lui Werder Bremen, Borussia Dortmund va urca, cel puţin pentru o zi, pe locul 1 în Bundesliga.

Echipa antrenată de Edin Terzic vine după o serie de patru succese consecutive în campionat, interval în care lucrurile n-au mers la fel de bine şi în Champions League, acolo unde galben-negrii au pierdut în deplasare cu PSG, scor 0-2, şi au remizat acasă cu Milan, scor 0-0.

Borussia Dortmund are trei victorii şi o remiză în cele patru partide disputate pe teren propriu în acest sezon (nu a mai pierdut acasă de mai mult de un an), iar cei mai buni marcatori au echipei sunt Marco Reus şi Donyell Malen, fiecare cu câte trei goluri în Bundesliga.

Werder Bremen ocupă locul 14, cu doar şase puncte, şi vine după două înfrângeri consecutive în Bundesliga, 2-4 în deplasare cu Darmstadt şi 2-3 acasă cu Hoffenheim.

Între timp, Werder Bremen a fost eliminată şi din Cupa Germaniei, după 2-3 în deplasare cu Viktoria Koln, echipă care activează în 3.Liga, iar în pauza competiţională provocată de meciurile echipelor naţionale a jucat un amical cu St. Pauli (2.Bundesliga), pe teren propriu, scor 3-3.

Echipa antrenată de Ole Werner a pierdut toate cele trei meciuri disputate în în deplasare, fiind echipa cu a doua cea mai slabă apărare din campionat (17 goluri încasate în şapte etape), iar golgheterii echipei sunt Jens Stage, Justin Nijnmah şi Marvin Ducksch, fiecare cu câte reuşite în această stagiune din Bundesliga.

În sezonul trecut, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe terenul adversarei, Werder Bremen în tur, cu 3-2, iar Borussia Dortmund în retur, cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Borsussia Dortmund - Werder Bremen.

Borsussia Dortmund - Werder Bremen 1

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol