Ana Bogdan - Nikola Bartunkova, meci contând pentru turul al doilea (optimi de finală) al turneului feminin de tenis de la Cluj-Napoca, este programat, joi, 19 octombrie, nu înainte de ora 18:00, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Transylvania Open, cel mai mare turneu de tenis organizat în România şi premiat drept cel mai bun turneu WTA 250 în anul 2022, se dispută la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 16-22 octombrie 2023, fiind dotat cu premii totale în valoare de 259.303 USD.

Ana Bogdan, favorita nr. 5 la câştigarea trofeului, şi Nikola Bartunkova, una din surprizele plăcute ale turneului de la Cluj-Napoca, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide de la Transylvania Open (este prima confruntare între cele două jucătoare în circuitul WTA).

Ana Bogdan (România, 73 WTA, 30 de ani), jucătoare de mână dreaptă, are în palmares trei titluri Challanger (WTA 125) la simplu şi un titlul ITF la dublu, cu încasări de puţin peste 2.800.00 USD obţinute din tenis.

În primul tur de la Transylvania Open, Ana Bogdan a trecut de Viktorija Tomova (Bulgaria, 98 WTA), scor 6-4, 6-1, după o oră şi 24 de minute de joc, şi şi-a asigurat un premiu în valoare de 4.220 USD şi 30 de puncte WTA.

„Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu aici, să joc acest turneu. Este turneul meu de suflet, aici este acasă pentru mine. Îmi doresc să stau cât mai mult şi să joc în fiecare zi pe acest teren. Sper din tot sufletul să joc mai bine pe zi ce trece", a declarat Ana Bogdan.

Înainte de competiţia de la Cluj-Napoca, Ana Bogdan a câştigat turneul Challanger (WTA 125) de la Parma (zgură), după ce a trecut în finală de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 61 WTA), scor 7-5, 6-1.

Nikola Bartunkova (Cehia, 289 WTA, 17 ani), jucătoare de mână dreaptă, are în palamres trei titluri ITF la simplu, cu încasări de aproape 70.000 USD obţinute din tenis (a fost finalistă în acest an la Wimbledon, în competiţia rezervată junioarelor).

În primul tur de la Transylvania Open, Nikola Bartunkova a reuşit o mare surpriză şi a eliminat-o pe Dayana Yastremska (Ucraina, 103 WTA), scor 7-5, 6-4, după aproape o oră şi 52 de minute de joc (prima victorie a carierei în circuitul principal WTA), şi şi-a asigurat un premiu în valoare de 4.220 USD şi 30 de puncte WTA.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul Scor Corect 2-0: victorie în două seturi pentru Ana Bogdan în meciul cu Nikola Bartunkova.

Ana Bogdan - Nikola Bartunkova 2-0 seturi


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol