Belgia - Suedia, meci contând pentru Grupa F din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, luni, 16 octombrie, de la ora 21:45, pe Stade Roi Baudouin din Bruxelles, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Belgia, deja calificată la Euro 2024, şi Suedia, care mai are doar şanse teoretice de a ajunge la turneul final, se întâlnesc într-un meci care are miză doar pentru selecţionata din Scandinavia.

Grupa F este condusă de Belgia, cu 16 puncte după şase meciuri, urmată de Austria, cu 13 puncte după şase meciuri, şi Suedia, cu şase puncte după cinci meciuri, ultimele două echipe urmând a-şi disputa singurul loc disponibil care asigură prezenţa la Euro 2024, în condiţiile în care Azerbaidjan, cu patru puncte din cinci meciuri, şi Estonia, cu un punct după şase meciuri, sunt ieşite din calculele calificării.

Belgia s-a impus acum trei zile în Austria, scor 3-2, şi a obţinut matematic calificarea la turneul final din Germania, singura miză fiind acum doar câştigarea grupei (în afară de partida cu Suedia mai are de jucat, tot acasă, cu Azerbaidjan).

Selecţionata pregătită de Domenico Tedesco a marcat de cel puţin trei ori în trei dintre precedentele patru meciuri şi are opt meciuri consecutive fără înfrângere, serie începută cu remiza care a eliminat-o de la CM 2022 din Qatar, 0-0 în faza grupelor cu Croaţia.

Suedia a disputat precedentul meci din grupă în septembrie, 1-3 pe teren propriu cu Austria, iar acum trei zile a învins Moldova într-un amical disputat la Stockholm, scor 3-1.

Selecţionata condusă de Janne Andersson are şanse infime să ajungă la Euro 2024, fiind nevoie de victorii pe linie în cele trei meciuri rămase de jucat, cu Belgia (d), Azerbaidjan (d) şi Estonia (a), dar şi ca Austria să piardă ultimele două partide, ambele în deplasare, cu Azerbaidjan şi Estonia.

Suedia a fost prezentă la ultimele şase turnee finale europene şi a ajuns în sferturile de finală în 2004 şi în optimile de finală în 2020, ultima absenţă fiind cea de la Euro 1996, competiţie organizată în Anglia.

Cele două selecţionate s-au întâlnit ultima oară în actualele preliminarii, pe 24 martie 2023, la Stockhlom, când Belgia s-a impus în meciul cu Suedia, scor 3-0, după „tripla” reuşită de Romelu Lukaku în minutele 35, 49 şi 83.

Echipe probabile

Belgia: Sels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Mangala, Tielemans, Carrasco - Lukebakio, Lukaku, Doku.

Suedia: Nordfeldt - Wahlqvist, Lindelof, Lagerbielke, Gudmundsson - Claesson, Cajuste, Ekdal, Forsberg - Kulusevski, Gyokeres.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Belgia - Suedia.

Belgia - Suedia 1

Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol