România - Andorra, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România are de îndeplinit o simplă formalitate în patida cu Andorra, pentru a rămâne în lupta pentru calificarea la turneul final din 2024, orice alt rezultat fiind echivalent cu o catastrofă de proporţii pentru tricolori.

În grupa I, Elveţia are 14 puncte din şase meciuri, urmată de România, cu 13 puncte din şapte meciuri, şi Israel, cu 11 puncte din şase meciuri, cele trei echipe urmând a-şi disputa cele două locuri care asigură prezenţa la Euro 2024, în condiţiile în care Kosovo, cu şapte puncte, Belarus, cu cinci puncte, şi Andorra, cu două puncte (fiecare din câte şapte meciuri) sunt ieşite din calculele calificării.

România a ratat o şansă uriaşă de a trece pe locul 1 în Grupa I şi a pune presiune pe Israel şi Elveţia (al căror meci direct a fost amânat pentru 15 noiembrie), după ce a remizat în Belarus, scor 0-0.

Totuşi, selecţionata lui Edi Iordănescu continuă să fie neînvinsă în actualele preliminarii, având trei victorii şi patru remize, fiind de asemenea echipa cu cea bună defensivă din grupă, cu doar patru goluri primite în şapte meciuri.

„Nu sunt meciuri uşoare, nu sunt meciuri de dinainte câştigate. Important e să ne ridicăm, cum am mai făcut-o până acum. O calificare e făcută din mai mulţi paşi. Trebuie să batem Andorra. Nu-mi permit să vorbesc despre ce va fi peste o lună, important e să batem Andorra”, a declarat Edi Iordănescu.

Andorra vine după o înfrângere pe teren propriu, scor 0-3 cu Kosovo, cu care remizase în deplasare, scor 1-1 (al doilea egal din grupă, după ce de acasă cu Belarus, scor 0-0).

Selecţionata lui Koldo Alvarez a rămas pe ultimul loc în clasament, fiind singura din Grupa I care nu a obţinut nici o victorie, având cel mai slab atac, cu doar trei goluri marcate, şi cea mai slabă defensivă, cu 13 goluri încasate în şapte partide.

Singurul avantaj al celor din Andorra este faptul că partida de la Bucureşti va fi închisă spectatorilor din cauza incidentelor provocate de fanii români la ultimul meci jucat acasă, cu Kosovo, dar tricolorii vor fi susţinuţi de aproximativ 20.000 de copii sub 14 ani.

Cele două echipe s-au confruntat până acum de cinci ori, România câştigând de fiecare dată cu Andorra (golaveraj total 17-1), ultima oară în actualele preliminarii, pe 25 martie 2023, pe Estadi Nacional din La Vella, scor 2-0, după golurile marcate de Dennis Man (34) şi Denis Alibec (49).

Echipele probabile

România: Moldovan - Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Cicâldău, Stanciu - Moruțan, Alibec, Mihăilă

Andorra: Alvarez - Rubio, Vales, Ortega, Nicolas, Cervos - Rebes, Vales, Fernandez, Alaez - Fernandez.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul România - Andorra.

România - Andorra 1/1

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol