Italia - Malta, meci contând pentru Grupa C din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 21:45, pe Stadio San Nicola din Bari, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Italia pleacă mare favorită şi este obligată să câştige meciul cu Malta, în condiţiile în care Anglia a scăpat deja spre câştigarea grupei, squadra azzurra având mari emoţii legate de calificarea la turneul final.

Din Grupa C fac parte Anglia (13 puncte din cinci meciuri), Italia (şapte puncte din patru meciuri), Ucraina (şapte puncte din cinci meciuri), Macedonia de Nord (şapte puncte din cinci meciuri) şi Malta (niciun punct din cinci meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la Euro 2024.

Italia, deţintătoarea titlului european, a început preliminariile cu o înfrângere, 1-2 acasă cu Anglia, după care a bifat două victorii, 2-0 cu Malta (d) şi 2-1 cu Ucraina (a), succese între care a remizat surprinzător în Macedonia de Nord, scor 1-1.

Selecţionata condusă de Luciano Spalletti se află pe locul 2 în clasament, la şase puncte în urma liderului Anglia, care are însă un meci mai mult disputat, dar la egalitate cu Ucraina şi Macedonia de Nord, astfel că şansele la câştigarea grupei sunt minime, dar calificarea de pe a doua poziţie rămâne realizabilă.

Italia a participat în cursul acestor preliminarii şi la turneul final din Nations League, din iunie, unde a pierdut în semifinale, cu Spania, scor 1-2, apoi a câştigat finala mică, cu Olanda, scor 3-2.

Malta nu poate emite pretenţii la Bari, în condiţiile în care a pierdut toate cele cinci meciuri de până acum, ultimul pe teren propriu, cu Macedonia de Nord, scor 0-2.

Selecţionata pregătită de italianul Michele Marcolini a marcat un singur gol în grupă, iar singurele victorii din acest an au venit în două partide amicale, 1-0 cu Luxemburg (d) şi 1-0 cu Gibraltar (a).

Mai mult, Malta a pierdut 31 din ultimele 35 de jocuri din calificările pentru un Campionat European, iar în ultimele patru campanii a adunat doar o victorie şi trei remize.

Cele două selecţionate s-au întâlnit ultima oară pe 26 martie 2023, când Italia s-a impus în meciul din deplasare cu Malta, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Mateo Retegui 15 şi Matteo Pessina 27.

Echipe probabile

Italia: Donnarumma - Darmian, Mancini, Bastoni, Dimarco - Barella, Locatelli, Frattesi - Berardi, Raspadori, Kean.

Malta: Bonello - J. Borg, Muscat, Pepe - Mbong, Kristensen, Guillaumier, Camenzuli - Yankam, Degabriele – Nwoko.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul Total Goluri Peste 2,5: cel puţin trei goluri marcate în meciul Italia - Malta.

Italia - Malta Peste 2,5 goluri


Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol