Ungaria - Serbia, meci contând pentru Grupa G din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 21:45, pe Puskas Arena din Budapesta, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ungaria şi Serbia, principalele candidate la calificare, se întâlnesc în derby-ul grupei, într-o partidă a orgoliilor care va decide, cel mai probabil, ordinea primelor două locuri în clasamentul final.

Din Grupa G fac parte Ungaria (10 puncte din patru meciuri), Serbia (10 puncte din cinci meciuri), Muntenegru (opt puncte din cinci meciuri), Bulgaria (două puncte din cinci meciuri) şi Lituania (două puncte din cinci meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la Euro 2024.

Ungaria are un parcurs excelent în actualele preliminarii, fiind neînvinsă după patru meciuri disputate (trei victorii şi o remiză), iar în partida precedentă a dat lovitura şi s-a impus în derby-ul cu Serbia, principala adversară la locul 1, în deplasare, scor 2-1.

La doar trei zile după succesul de la Belgrad, selecţionata lui Marco Rossi, care are cea mai bună defensivă din grupă (a primit un singur gol), a disputat un amical la Budapesta, pe Puskas Arena, cu Cehia, încheiat la egalitate, scor 1-1, acesta fiind ultimul meci înaintea returului cu Serbia.

În condiţiile în care în ultimele trei meciuri din grupă vor întâlni Lituania (deplasare), Bulgaria (deplasare) şi Muntenegru (acasă), maghiarii ar face un pas imens către turneul final în cazul unei victorii cu Serbia, dar şi un egal îi va păstra cu şanse nu doar la calificare, ci chiar la primul loc.

Serbia rămâne, la rândul ei, favorită la calificare, chiar şi de pe locul 2, în ciuda înfrângerii de acasă cu Ungaria, scor 1-2, iar în precedentul meci din grupă s-a impus pe terenul celor din Lituania cu 3-1.

Selecţionata lui Dragan Stojkovic, care are cel mai bun atac din grupă (nouă goluri marcate), este la mâna ei în ceea ce priveşte calificarea, mai ales că după deplasarea din Ungaria va juca două meciuri uşoare pe teren propriu, cu Muntenegru şi, respectiv, Bulgaria.

Cele două selecţionate s-au întâlnit ultima oară pe 7 septembrie 2023, la Belgrad, când Serbia a pierdut pe teren propriu cu Ungaria, scor 1-2, după golurile marcate de Attila Szalai 10a, respectiv Barnabas Varga 34 şi Willi Orban 36.

Echipe probabile

Ungaria: Dibusz - Lang, W. Orban, A. Szalai - Nego, Styles, Kerkez, A. Nagy - Sallai, Szoboszlai - B. Varga.

Serbia: V. Milinkovic-Savic - Veljkovic, Gudelj, Pavlovic - Radonjic, Maksimovic, Kostic - Tadic, Mitrovic, S. Milinkovic-Savic.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Ungaria - Serbia.

Ungaria - Serbia
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol