Kiel - Kielce, meci contând pentru etapa a 4-a a Grupei A din Liga Campionilor la handbal masculin, este programat, miercuri, 11 octombrie, de la ora 21:45, la Wunderino Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

Kiel şi Kielce, marele derby al săptămânii în handbalul european, se întâlnesc în cel mai aşteptat meci al Grupei A din EHF Champions League.

Kiel, echipă antrenată din 2019 de fostul internaţional ceh Filip Jicha, este pe locul 1 în Grupa A, cu şase puncte după trei meciuri, dar toate victoriile au venit în faţa unor adversari care nu intră în calcule pentru fazele superioare ale competiţiei: 30-23 cu Zagreb (d), 35-32 cu Szeged (a) şi 23-20 cu Pelister (d).

Kiel a ratat accederea în Final Four în sezonul precedent, fiind eliminată în sferturile de finală de Paris Saint Germain, dar a cucerit campionatul în Germania şi astfel a obţinut, astfel, o nouă calificare în EHF Champions League (are 23 de titluri în Bundesliga, record naţional, şi a cucerit de patru ori Liga Campionilor, în 2007, 2010, 2012 şi 2020).

În acest sezon intern, Kiel, care i-a pierdut în vară pe Landin Jakobsen şi Sander Sagosen, trece prin momente dificile, fiind doar pe locul 6 în campionat, cu patru victorii şi trei înfrângeri după şapte partide (liderul Fuchse Berlin are opt victorii din opt meciuri), fiind eliminată şi din Cupa Germaniei.

Kielce, echipă antrenată din 2014 de legendarul Talant Dujshebaev, ocupă locul 4 în Grupa A, cu patru puncte, după 31-34 cu Aalborg (a), 32-30 cu Kolstad (d) şi 30-29 cu Paris Saint Germain (a).

Kielce a pierdut surprinzător finala cu Magdeburg, scor 29-30, în ediţia trecută din Liga Campionilor (după ce a trecut în semifinale de Paris Saint Germain, deși pornea cu şansa a doua, scor 25-24), şi este campioana ultimelor 12 sezoane din campionatul Poloniei (are în palmares un trofeu EHL Champions League, cucerit în 2016).

Talant Dujshebaev, unul dintre cei mai mari handbalişti din toate timpurile (a jucat pentru trei echipe naţionale, URSS, Rusia şi Spania), este şi un antrenor de top (a câştigat de patru ori Liga Campionilor, de trei ori cu Ciudad Real şi o dată cu Kielce), care se bazează la actuala echipe pe cei doi fii ai lui, Daniel Dujshebaev şi Alex Dujshebaev, ambii de două ori campioni europeni cu naţionala Spaniei.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia trecută din Liga Campionilor, în faza grupelor, când şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Kielce în tur cu 40-37, iar Kiel în retur cu 32-29.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Kiel - Kielce.

Kiel - Kielce PsF1


Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Sursa foto: Dreamstime.com.