Dinamo - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 12-a din campionatul României, este programat, duminică, 8 octombrie, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi CFR Cluj se întâlnesc din posturi total diferite în etapa a 12-a din Superliga: „câinii roşii” trec prin momente critice şi par a se îndrepta din nou către Liga 2, în timp ce ardelenii se bat cu şanse mari să reia şirul campionatelor câştigate după o pauză de doar un sezon.

Dinamo ocupa locul 15, direct retrogradabil, după 11 etape, cu doar opt puncte, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a acumulat un singur punct, după un egal urmat de patru înfrângeri consecutive (fără gol marcat!), cea mai recentă în deplasare, 0-1 cu Oţelul Galaţi.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a dat în schimb un timid semn de revenire în primul meci din Grupa C a Cupei României, 1-1 în Capitală cu FCU 1948 Craiova.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, Dinamo a înregistrat o victorie, o remiză şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu trei goluri în SuperLiga (”câinii roşii au cel mai slab atac din campionat, doar şapte goluri marcate).

„Cei ce sunt astăzi la echipă, atât cei vechi, care cunosc ceea ce reprezintă Cătălin Hîldan pentru echipă, cât şi cei noi, au înţeles momentul şi vor înţelege şi duminică, la stadion”, este mesajul emoţionant transmis de Ovidiu Burcă înaintea meciului la care fanii lui Dinamo vor comemora 23 de ani de la moartea „Unicului Căpitan”.

CFR Cluj nu acuză deloc transformarea radicală din vară, după plecarea lui Dan Petrescu şi instalarea lui Andrea Mandorlini, şi ocupă locul 2, cu 25 de puncte acumulate în 11 partide, reuşind să se menţină în plasa liderului FCSB.

Ardelenii au şase victorii în ultimele şapte meciuri din campionat, ultima pe teren propriu, scor 3-0 cu Sepsi, într-o restanţă din etapa a 5-a, interval în care au debutat cu succes şi în Grupa B a Cupei României, 3-1 în deplasare cu Alexandria.

CFR Cluj are trei victorii şi două înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din SuperLiga, iar golgheterul echipei este Philip Otele, cu cinci reuşite în campionat.

„Le-am spus băieţilor că este foarte important să fim uniţi ca grup, să reuşim întotdeaună să înlocuim juctării importanţi.Trebuie să strângem din dinţi pentru partida cu Dinamo, ultima înaintea pauzei internaţionale”, a spus Andrea Mandorlini, care se confruntă cu mari probleme de lot.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al ediţiei de campionat 2021-2022, când CFR Cluj s-a impus în ambele partide cu Dinamo, în deplasare în tur, cu 3-0, şi acasă în retur, cu 4-1.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Dinamo - CFR Cluj.

Dinamo - CFR Cluj
PsF2

Cotă
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol