Arsenal - Manchester City, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 8 octombrie, de la ora 18:30, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi Manchester City, cele două echipe care s-au bătut pentru titlul de campioană în stagiunea precedentă, se întâlnesc în derby-ul etapei a 8-a din Premier League, cel mai aşteptat meci al sezonului înainte de pauza competiţională generată de meciurile echipelor naţionale.

Arsenal are 17 puncte după şapte etape, fiind neînvinsă în actuala edişie de campionat (cinci victorii şi două remize), iar cea mai recentă partidă din Premier League s-a impus pe terenul celor de la Bournemouth, scor 4-0.

Echipa lui Mikel Arteta se prezintă însă la meciul cu Manchester City după o înfrângere surprinzătoare şi dureroasă în Champions League, 1-2 în deplasare cu Lens, în etapa a 2-a din Grupa B (mai mult, „tunarii” l-au pierdut şi pe Bukayo Saka, care s-a alăturat pe lista accidentaţilor alături de un alt om important, Gabriel Martinelli).

Arsenal traversează cel mai bun start de campionat din ultimii 15 ani (din sezonul 2007-2008 nu a mai obţinut 17 puncte după primele şapte etape), iar în meciurile de acasă ale acestui sezon a bifat două succese şi două rezultate egalitate (cel mai bun marcator al echipei este Bukayo Saka, cu patru goluri în Premier League).

Manchester City a acumulat 18 puncte după şapte partide (şase victorii şi o înfrângere), singurul eşec din campionat de până acum venind chiar în etapa precedentă, 1-2 pe terenul celor de la Wolverhampton (al doilea la rând după cel din Cupa Ligii Angliei, 0-1 în deplasare cu Newcastle).

Echipa lui Josep Guardiola s-a impus însă în ultimul meci oficial disputat, 3-1 în Germania cu Leipzig, într-o partidă din etapa a 2-a a Grupei G din Liga Campionilor („cetăţenii” sunt pe locul 1, cu două victorii, fiind mari favoriţi la calificarea în optimile de finală ale competiţiei).

Manchester City are cea mai bună defensivă din campionat, cu doar cinci goluri încasate, iar în meciurile disputate în deplasare în această stagiune a înregistrat trei victorii şi un eşec (cel mai bun marcator al echipei este Erling Haaland, cu opt reuşite în Premier League).

În campionatul trecut, Manchester City a câştigat ambele meciuri cu Arsenal, 3-1 în deplasare în tur şi 4-1 acasă în retur („cetăţenii” au ajuns astfel la 12 victorii consective în partidele directe din Premier League!), dar „tunarii” au ieşit mai bine din ultima confruntare, Supercupa Angliei (Community Shiled), disputată în startul acestui sezon pe Wembley, 1-1 după 90 de minute şi 4-1 la penalty-uri (nu s-au jucat prelungiri).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Arsenal - Manchester City.

Arsenal - Manchester City
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol