Hermannstadt - Rapid, meci contând pentru etapa a 11-a din campionatul României, este programat, duminică, 1 octombrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hermannstadt şi Rapid, două echipe aflate pe locuri de play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 11-a din SuperLiga.

Hermannstadt, care ocupa locul 5 înaintea acestei runde, cu 14 puncte, vine după o serie de opt meciuri fără înfrângere, şase în campionat şi două în Cupa României, iar în etapa precedentă din SuperLiga a remizat pe terenul celor de la Petrolul, scor 0-0.

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu a jucat la mijlocul săptămânii şi prima partidă din Grupa A a Cupei României, acasă, cu Sepsi, scor 1-1 (al şaselea rezultat de egalitate din ultimele opt meciuri, celelalte două au fost victorii).

În meciurile disputate în aceste sezon pe teren propriu, Hermannstadt a înregistrat două victorii, două remize şi un eşesc, iar cel mai bun marcator al echipei este Daniel Paraschiv, cu şase goluri înscrise în SuperLiga.

Sibienii sunt conduşi de Dani Coman - preşedinte, Marius Măldărăşanu - antrenor principal, Vali Negru - antrenor secund şi Dănuţ Perjă - team-manager, toţi foşti jucători emblematici în Giuleşti.

„Jucăm cu Rapid şi vrem să învingem. Ştim cu toţii ce simţim pentru Rapid, dar ne facem treaba cât putem noi de bine acolo unde suntem în momentul de faţă. Ne simţim foarte bine la Sibiu, lumea ne apreciază şi ne dorim să câştigăm chiar şi cu Rapid”, a spus Dani Coman.

Rapid este pe locul 3, cu 18 puncte, cu şapte mai puţine decât liderul FCSB, iar în cel mai recent meci de campionat s-a impus în Giuleşti, scor 3-1 cu CFR Cluj, a doua clasată, de care s-a apropiat la un singur punct (ardelenii mai au o restanţă, acasă, cu Sepsi, pe 5 octombrie).

La mijlocul săptămânii, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a debutat cu victorie în Grupa B din Cupa României, 3-1 în deplasare cu Botoşani (giuleştenii au ajus la şase meciuri consecutive fără înfrângere, în ambele competiţii, cinci succese şi un egal).

Rapid are două victorii, o remiză şi o înfrângere în partidele disputate în acest sezon în deplasare, iar golgheterul echipei este Albion Rrahmani, cu şase reuşite în campionat (tot atâtea are şi Marko Dugandzic, plecat între timp la Al Tai, în Arabia Saudită).

„Gândul meu este de a câştiga întotdeauna, vom întâlni o echipă antrenată foarte bine, cu calitate, greu de bătut, va fi dificil, dar suntem pe drumul cel mai bun”, a declarat Cristiano Bergodi.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al campionatului trecut, când şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe terenul adversarei, Rapid în tur, cu 2-0 (Emmers 75, D. Grigore 78), iar Hermannstadt în retur, cu 1-0 (Balaure 32).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Hermannstadt - Rapid.

Hermannstadt - Rapid
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol