Farul - Sepsi, meci contând pentru etapa a 11-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi Sepsi, două echipe care au participat în actualul sezon al cupelor europene, trec prin momente dificile, fiind în afara locurilor de play-off, dar speră într-o revenire în cel mai interesant meci al etapei a 11-a din SuperLiga.

Farul, campioana en-titre, era doar pe locul 9 înaintea acestei etape, cu 12 puncte (mai are o restanţă cu UTA, pe teren propriu, programată pe 26 octombrie), iar în ultima partidă s-a impus în deplasare cu Dinamo, scor 2-0, succes care a venit după trei înfrângeri consecutive (una în play-off-ul din Conference League şi două în campionat).

Echipa lui Gică Hagi a jucat la mijlocul săptămânii în Cupa României şi a pierdut în primul meci din Grupa D, 0-2 pe terenul celor de la Voluntari.

În partidele disputate acasă în actualul campionat, Farul a înregistrat două victorii şi două înfrângeri, iar cel mai bun marcator al „marinarilor” este Ionuţ Larie, cu trei reuşite (toate din penalty, în acelaşi meci, cu Voluntari, de pe teren propriu, scor 4-1).

Sepsi are tot 12 puncte (ocupa locul 7 înaintea acestei runde), dar mai are două restanţe de disputat, ambele în deplasare, cu CFR Cluj pe 5 octombrie şi cu Poli Iaşi pe 19 octombrie, iar în etapa precedentă a pierdut acasă cu FCSB, scor 2-5 (a doua înfrângere consecutivă, după cea din deplasare cu Universitaea Craiova, scor 1-2).

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a jucat, la rândul ei, la mijlocul săptămânii, în Cupa României (competiţie pe care a câştigat-o în ultimele două ediţii), şi a remizat în prima partidă din Grupa A, în deplasare, cu Hermannstadt, scor 1-1.

Sepsi a bifat o victorie, o remiză şi o înfrângere în cele trei meciuri disputate în acest sezon în deplasare, iar golgheterul echipei este Paul Safranko, cu trei goluri marcate în SuperLiga.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în primul meci oficial din acest sezon, pe 8 iulie, la Ploieşti, în Supercupa României, când Sepsi s-a impus în faţa celor de la Farul cu 1-0, graţie golului marcat de Ion Gheorghe în minutul 47.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Farul - Sepsi.