Tottenham - Liverpool, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19:30, la Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tottenham şi Liverpool, două echipe care sunt neînvinse în acest sezon şi care au ca obiectiv o clasare în Top 4, se întâlnesc în derby-ul etapei a 7-a din Premier League.

Tottenham este pe locul 4, cu 14 puncte, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul lui Arsenal, scor 2-2 (nu a evoluat la mijlocul săptămânii în Cupa Ligii Angliei, fiind eliminată încă din turul al doilea de Fulham).

După ce, în vară, l-a instalat pe banca tehnică pe Ange Postecoglou, Tottenham continuă să fie surpriza plăcută a acestui început de stagiune (a terminat doar pe locul 8 în sezonul trecut), iar în acest moment are patru victorii şi două remize, reuşind să marcheze cel puţin două goluri în fiecare meci din campionat (golgheterul echipei este Son Heung-Min, cu cinci reuşite).

Chiar dacă l-a pierdut pe Harry Kane, vândul la Bayern Munchen pentru 100 de milioane de euro, Tottenham s-a întârit cu Brennan Johnson de la Nottingham (55 de milioane de euro), James Maddison de la Leicester (46 de milioane de euro), Micky van den Ven de la Wolfsburg (40 de milioane de euro) şi Guglielmo Vicario de la Empoli (20 de milioane de euro).

Liverpool ocupă locul 2, cu 16 puncte, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la West Ham United, scor 3-1 (la mijlocul săptămânii a câştigat şi în turul al treilea din Cupa Ligii Angliei, 3-1 acasă cu Leicester).

Cei mai buni marcatori ai „cormoranilor” în acest campionat sunt Darwin Nunez şi Mohamed Salah, fiecare cu câte trei reuşite (Liverpool a înscris 15 goluri, cel puţin două în fiecare din ultimele cinci etape).

Liverpool, care a terminat doar pe locul 5 în ediţia trecută de Premier League, a schimbat radical lotul în vară, când au venit Dominik Szoboszlai de la RB Leipzig (70 de milioane de euro), Alexis Mac Allister de la Brighton (42 de milioane de euro), Wataru Endo de la Stuttgart (19 milioane de euro) şi Ryan Gravenberch de la Bayern Munchen (40 de milioane de euro), dar au plecat Fabinho, Roberto Firmino, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain şi James Milner.

În sezonul trecut, Liverpool a câştigat ambele meciuri cu Tottenham, 2-1 în tur, în deplasare, şi 4-3 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Tottenham - Liverpool.