Botoşani - Rapid, meci contând pentru prima etapă a grupei B din Cupa României, este programat, joi, 28 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani şi Rapid se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei într-o grupă din care mai fac parte CFR Cluj, U Cluj, Steaua şi Alexandria. În noul format, în faza grupelor, fiecare echipă va juca doar trei partide, cu câte un advresar din fiecare urnă valorică, şi trebuie să ocupe unul din primele două locuri pentru a se califica.

Rapid îşi dorește în acest sezon cel puţin un trofeu, iar Cupa României pare cel mai la îndemână pentru giuleşteni, în timp ce Botoşani se concentrează pe campionat, acolo unde ocupă ultimul loc, fiind mai aproape ca niciodată de retrogradarea în Liga 2.

Botoşani ocupă locul 16 în SuperLiga, cu doar şase puncte acumulate după zece etape, fiind singura echipă fără victorie în această ediţie de campionat, iar în cel mai recent meci a remizat pe teren propriu, scor 2-2 cu UTA (de altfel, moldovenii au bifat trei remize consecutive de la instalarea ca antrenor a lui Dan Alexa).

Botoşani a început parcursul în Cupa României în play-off, fază în care a trecut în deplasare de Mioveni, scor 2-0, iar în ediţia trecută, prima în actualul format, a terminat pe locul 4 într-o grupă din care s-au calificat UTA şi Mioveni.

Rapid este pe locul 3 în SuperLiga, cu 18 puncte după 10 etape, şi vine după o serie de cinci meciuri fără înfrângere (patru victorii şi o remiză), în cel mai recent reuşind o victorie spectaculoasă în Giuleşti, 3-1 cu CFR Cluj.

Echipa lui Cristiano Bergodi este una dintre cele mai ofensive, cu 21 de goluri marcate (15 în ultimele cinci partide!), şi are în acest moment primii doi marcatori ai campionatului, Albion Rrahmani şi Marko Dugandzic (plecat, între timp, la Al-Tai, în Arabia Saudită), fiecare cu câte şase goluri.

Rapid, care are în palmares 13 trofee ale Cupei României, începe competiţia direct în faza grupelor, iar în stagiunea precedentă a terminat pe locul 4 într-o grupă din care s-au calificat CFR Cluj şi U Cluj.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, Botoşani şi Rapid au remizat în Giuleşti, scor 2-2, în meciul tur din sezonul regulat al actualei ediţii din SuperLiga.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani - Rapid.

Botoşani - Rapid
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol