Newcastle United - Manchester City, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Ligii Angliei, este programat, miercuri, 27 septembrie, de la ora 22:00, pe St. James’ Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Newcastle United şi Manchester City se întâlnesc, într-o singură manşă, în derby-ul turului al treilea din EFL Cup, chiar dacă este de aşteptat ca ambele echipe să-şi menajeze o bună parte dintre titulari, învingătoarea urmând să se califice pentru optimile de finală ale competiţiei (la scor egal se vor executa lovituri de departajare; doar în semifinale şi finală se joacă 30 de minute de prelungiri).

Newcastle United, locul 8 în Premier League, cu nouă puncte după şase meciuri, vine după două victorii consecutive în campionat, 1-0 pe teren propriu cu Brentford şi 8-0 în deplasare cu Sheffield United (meci în care pentru prima dată în istorie Premier League o echipă a avut opt marcatori diferiţi).

În plus, la mijlocul săptămânii trecute, echipa lui Eddie Howe a revenit în Champions League după o absenţă de 20 de ani, reuşind să plece neînvinsă de pe San Siro, 0-0 cu AC Milan în Grupa F.

„Coţofenele” au făcut câteva schimbări importante la nivelul lotului în această vară, fiind aduşi Sandro Tonali de la AC Milan (64 de milioane de euro), Harvey Barnes de la Leicester (44 de milioane de euro) şi Tino Livramento de la Southampton (37,2 milioane de euro), în timp ce plecările cele mai relevante sunt cele ale lui Allan Saint-Maximin la Al Ahli şi Chris Wood la Nottingham Forest.

Manchester City este lider în campionat, cu 18 puncte din tot atâtea posibile, iar în cea mai recentă etapă din Premier League s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Nottingham Forest, scor 2-0.

Echipa lui Josep Guardiola a jucat, la rândul ei, în Liga Campionilor, acum o săptămână, când a câştigat pe teren propriu partida cu Steaua Roşie Belgrad (singurul eşec pentru „cetăţeni” a venit chiar în deschiderea sezonului, când au pierdut Supercupa Angliei, 0-0 după 90 de minute şi 1-4 după executarea loviturilor de departajare, cu Arsenal).

În această vară, au venit la echipă Matheus Nunes de la Wolverhampton (62 de milioane de euro), Jeremy Doku de la Rennes (60 de milioane de euro), Mateo Kovacic de la Chelsea (29 de milioane de euro) şi Josko Gvardiol de la RB Leipzig (90 de milioane de euro), iar cele mai importante plecări au fost ale lui Aymeric Laporte la Al Nassr Riad (27,5 milioane de euro) şi Cole Palmer la Chelsea (47 de milioane de euro).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 19 august, în etapa a 2-a din actualul sezon de Premier League, când Manchester City s-a impus pe teren propriu în faţa lui Newcastle United cu 1-0, gol marcat de Julian Alvarez în minutul 31 („cetăţenii” au câştigat opt din ultimele zece meciuri directe, celelalte două fiind încheiate la egalitate).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Newcastle United - Manchester City.

Newcastle United - Manchester City
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol