Dinamo - FCU 1948 Craiova, meci contând pentru prima etapă a Grupei C din Cupa României, este programat, marţi, 26 septembrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi FCU Craiova se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei într-o grupă din care mai fac parte FCSB, Oţelul Galaţi, FC Bihor şi SCM Zalău. În noul format, în faza grupelor, fiecare echipă va juca doar trei partide, cu câte un advresar din fiecare urnă valorică, şi trebuie să ocupe unul din primele două locuri pentru a se califica.

Dinamo a ajuns în faza grupelor din Cupa României după ce a trecut în play-off de Metaloglobus, în deplasare, scor 2-1 după prelungiri, iar în ediţia precedentă a terminat doar pe locul 4 în Grupa A.

Dinamo, care va mai juca în Grupa C cu FC Bihor în deplasare şi cu Oţelul Galaţi pe teren propriu, trece printr-o perioadă dificilă, cu trei înfrângeri consecutive în SuperLiga, acolo unde a ajuns pe locul 15, direct retrogradabil, cu doar opt puncte acumulate în etape etape (ultima clasată este FC Botoşani, care are şase puncte).

Mai mult, ultimele două înfrângeri au fost suferite pe teren propriu, una chiar cu FCU 1948 Craiova, scor 0-1, şi una cu Farul Constanţa, scor 0-2 (bucureştenii n-au mai câştigat de cinci etape în campionat).

„Nu-mi trec prin cap idei să renunţ! E devreme să vorbim de acest lucru, deşi trei înfrângeri apasă greu”, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo.

FCU 1948 Craiova intră în competiţie direct în faza grupelor şi le va mai întâlni pe SCM Zalău în deplasare şi acasă pe FCSB, iar în ediţia trecută a Cupei României a terminat pe locul 2 în Grupa A, fiind eliminată în sferturile de finală de UTA, scor 0-1 la Arad (s-a jucat o singură manşă).

Oltenii au şi ei probleme în SuperLiga, acolo unde ocupă locul 8, cu 12 puncte, după ce au pierdut în cea mai recentă etapă, 0-2 pe teren propriu cu Oţelul Galaţi.

FCU 1948 Craiova, care a rămas fără antrenor cu licenţa Pro după demiterea lui Nicolae Dică, s-a înţeles cu Paul Răducan pentru postul de „principal” (acesta a mai fost director tehnic în perioada august - noiembrie 2022, deşi echipa era pregătită de Marius Croitoru, apoi de Dan Vasilică).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în meciul tur al actualului sezon regulat din SuperLiga, pe 15 septembrie, când FCU 1948 Craiova s-a impus cu 1-0 în faţa lui Dinamo pe Arena Naţională (precedentul meci direct a avut loc în ediţia trecută a Cupei României, la Giurgiu, pe 18 noiembrie 2022, scor 0-0 în Grupa A).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - FCU 1948 Craiova.

Dinamo - FCU 1948 Craiova
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol