Rapid - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, luni, 25 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi CFR Cluj încheie etapa a 10-a din SuperLiga cu un derby între ceferişti, care este, totodată, şi unul de clasament, faţă în faţă fiind două echipe care şi-au propus, mai mult sau mai puţin oficial, câştigarea titlului de campioană.

Rapid are 15 puncte după nouă meciuri şi este neînvinsă în ultimele patru etape, dar seria de trei victorii consecutive cu 12 goluri marcate (3-1 cu Farul Constanţa, 5-3 cu FCU 1948 Craiova şi 4-0 cu Dinamo) a fost întreruptă de remiza fără goluri înregistrată în deplasare, cu Oţelul Galaţi, scor 0-0.

În cele cinci partide disputate în acest sezon pe teren propriu, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a bifat două succese, două rezultate de egalitate şi un eşec, iar cel mai bun marcator al giuleştenilor este Albion Rrahmani, cu patru goluri în campionat (Marko Dugandzic, cu şase goluri, a plecat la Al Tai, în Arabia Saudită).

Rapid a marcat şapte goluri în ultimele două partide disputate pe teren propriu, iar în total are 18 reuşite, la fel ca şi CFR Cluj (doar FCU 1948 Craiova are mai multe, 19, în actuala stagiune).

Rapid a câştigat ultimele trei meciuri directe şi n-a mai pierdut de şapte partide pe teren propriu cu CFR Cluj (ultima victorie a ardelenilor în Giuleti a avut loc pe 17 octombrie 2009,scor 4-1).

CFR Cluj a acumulat 19 puncte după opt meciuri (mai are o restanţă, acasă cu Sepsi, programată pe 5 octombrie), iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Petrolul Ploieşti, scor 1-0.

Echipa antrenată de Andrea Mandorlini are patru succese consecutive în SuperLiga, în care a marcat 12 goluri, venite după singura înfrângere din campionat, 0-1 în deplasare cu FCSB.

În cele patru partide disputate în deplasare în acest sezon, CFR Cluj s-a impus de trei ori şi a pierdut o singură dată, iar golgheterul echipei este Philip Otele, cu patru reuşite în SuperLiga.

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în ediţia trecută de campionat: în sezonul regulat fiecare a câştigat pe teren propriu, CFR Cluj cu 1-0 şi Rapid cu 2-1, pentru ca în play-off să se înregistreze o remiză în Gruia, scor 2-2, şi un succes al giuleştenilor pe teren propriu, scor 3-1.

Superbet oferă cota 1,52 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - CFR Cluj.

Rapid - CFR Cluj 1X

Cotă 1,52


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol