Steaua - CSM Slatina, meci contând pentru etapa a 7-a din liga a doua a României, este programat, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Steaua şi CSM Slatina, două dintre cele opt echipe fără drept de promovare (sunt cluburi de drept public, nu de drept privat, ceea ce nu le dă dreptul să acceadă într-o ligă profesionistă), se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 7-a din Liga 2.

Steaua are 7 puncte după şase meciuri, fiind în acest moment în afara locurilor de play-off, iar în etapa precedentă a remizat fără goluri pe terenul celor de la Chiajna, scor 0-0.

Echipa antrenată de Daniel Opriţa trece printr-o uşoară criză de rezultate, fiind deja la al treilea meci consecutiv fără victorie în campionat (două remize şi o înfrângere), singurul succes din această perioadă venind în faza eliminatorie din Cupa României,1-0 în deplasare cu Unirea Dej.

Pe de altă parte, Steaua are un singur eşec în Liga 2, dar şi un singur succes, patru partide fiind încheiate la egalitate (militarii au jucat doar două meciuri pe teren propriu până acum, ambele încheiate la egalitate).

Steaua a terminat stagiunea precedentă pe locul 2 în play-off, dar nu a avut drept de promovare, situaţie care se repetă, pentru al treilea campionat consecutiv, şi în actualul sezon din Liga 2.

CSM Slatina a acumulat 9 puncte în şase etape, iar în ultimul meci de campionat a remizat pe teren propriu cu liderul CSC Şelimbăr (în Cupa României, gruparea din Olt a fost eliminată înainte de faza grupelor, 0-1 în deplasare cu FCM Alexandria).

Echipa antrenată de Daniel Oprescu are o victorie şi un egal în ultimele două etape din Liga 2, iar în cele trei meciuri disputate în acest sezon în deplasare a bifat două succese şi o remiză (a pierdut de trei ori în ultimele zece deplasări, inclusiv în campionatul precedent).

CSM Slatina s-a înfiinţat în 2018 şi a a câștigat Liga 4 Olt în sezonul 2018-2019, cu victorii pe linie, reuşind promovarea în Liga 3 după ce a câştigat barajul cu Gloria Corneşti (Dâmboviţa); a urmat promovarea în Liga 2, în 2020, după un baraj cu Progresul Spartac, dar a retrogradat imediat, pentru a promova din nou în 2022, fiind acum la al doilea sezon consecutiv, din cele trei în total, de Liga 2.

Singurul meci oficial dintre cele două echipe a avut loc în sezonul regulat al campionatului trecut, pe 15 august 2022, când Steaua s-a impus pe terenul celor de la CSM Slatina cu 2-1 (a mai fost un amical pe 15 februarie 2023, disputat pe un teren secundar din Ghencea, scor 1-1).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Steaua - CSM Slatina.

Steaua - CSM Slatina PsF1


Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol