Arsenal - Tottenham, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 24 septembrie, de la ora 16:00, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi Tottenham se întâlnesc în etapa a 6-a din Premier League, într-un nou episod din derby-ul pentru supremaţie în nordul Londrei (North London Derby), rivalitatea dintre cele două echipe fiind recunoscută ca una dintre cele mai puternice din fotbalul englez.

Arsenal, vicecampioana ediţiei precedente, a avut un start excelent şi în această ediţie de campionat, în care a acumulat 13 puncte după cinci etape (patru victorii şi un egal), iar în cel mai recent meci din Premier League s-a impus în deplasare cu Everton, scor 1-0 (la mijlocul săptămânii a debutat în Liga Campionilor, 4-0 acasă cu Eindhoven).

De altfel, echipa lui Mikel Arteta este neînvinsă în sezonul 2023-2024, reuşind să câştige şi Supercupa Angliei (Community Shield) în faţa campioanei Manchester City, 1-1 după 90 de minute (nu s-au jucat prelungiri) şi 4-1 după executarea loviturilor de departajare.

Mikel Arteta a ajuns la al cincilea sezon pe banca tehnică a „tunarilor”, iar în această vară a adus trei jucători importanţi la echipă, Declan Rice de la West Ham United (116 milioane de euro), Kai Havertz de la Chelsea (75 de milioane de euro) şi Jurrien Timber de la Ajax (40 de milioane de euro), în timp ce singura pierdere relevantă este plecarea lui Granit Xhaka la Bayer Levekusen (25 de milioane de euro).

Tottenham este surpriza plăcută a acestui început de stagiune şi are tot 13 puncte după cinci partide, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa nou promovatei Sheffield United, scor 2-1.

Tottenham a ratat accederea în cupele europene (doar locul 8 în sezonul trecut), iar în vară l-a instalat pe banca tehnică pe Ange Postecoglou, un australian născut în Grecia care are în palmares titluri naţionale cu South Melbourne (1998) şi Brisbane Roar (2011), ambele în Australia, cu Yokohama Marinos (2019) în Japonia şi cu Celtic Glasgow (2022 şi 2023) în Scoţia, dar şi performanţe cu naţionalele Australiei, la mai multe niveluri de vârstă, inclusiv o Cupă a Asiei cu prima reprezentativă a „cangurilor”.

În această vară au venit, printre alţii, Brennan Johnson de la Nottingham (55 de milioane de euro), Micky van den Ven de la Wolfsburg (40 de milioane de euro), Guglielmo Vicario de la Empoli (20 de milioane de euro) şi James Maddison de la leicester (46 de milioane de euro), iar marea pierdere este Harry Kane, plecat la Bayern Munchen pentru 100 de milioane de euro.

În ediţia trecută de campionat, Arsenal a câştigat ambele meciuri cu Tottenham, 3-1 în tur, acasă (Thomas 20, G. Jesus 49, Xhaka 67, respectiv, Kane 31p), şi 2-0 în retur, în deplasare (Lloris 14a, Odegaard 36).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Arsenal - Tottenham.

Arsenal - Tottenham 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol