U Cluj - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 21:30, pe Cluj Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj şi Universitatea Craiova, două echipe cu obiective diferite în această ediţie de campionat, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

U Cluj a acumulat zece puncte după nouă etape şi vine după victoria obţinută în etapa precedentă pe terenul celor de la UTA Arad, prima după reinstalarea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor principal, în locul lui Anton Petrea („Moţul” a mai bifat un egal în deplasare cu Hermannstadt, 1-1, şi o înfrângere acasă cu Poli Iaşi, 0-2).

Tot cu fostul mare internaţional român pe banca tehnică, U Cluj s-a calificat pentru faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în turul eliminatoriu de Ceahlăul, în deplasare, scor 4-2.

U Cluj este cea mai slabă echipă a acestui campionat în meciurile de pe teren propriu, cu un singur punct obţinut în patru meciuri, după o remiză cu Dinamo, scor 1-1 (a pierdut cu Rapid, scor 0-3, CFR Cluj, scor 3-4, şi Poli Iaşi, scor 0-2), iar cei mai bun marcator al „şepcilor roşii” sunt „veteranii” Dan Nistor şi Alexandru Chipciu, fiecare cu câte trei goluri în SuperLiga.

Universitatea Craiova este pe locul 3, cu 17 puncte după nouă meciuri, iar în etapa trecută s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Sepsi, scor 2-1, succes venit după două înfrângeri consecutive, ambele în deplasare, 0-2 cu Farul şi 0-3 cu FCSB.

Între timp, oltenii au rămas fără Laurenţiu Reghecampf, care s-ar fi înţeles cu Al Tai, echipă din Arabia Saudită, astfel că echipa va fi condusă, până la numirea unui nou antrenor, de Corneliu Papură, care s-a mai aflat de trei ori în postura de interimar, în 2019 (20 de meciuri), 2020 (şapte meciuri) şi 2021 (11 meciuri).

În partidele disputate până acum în deplasare, Universitatea Craiova a bifat două victorii, o remiză şi două înfrângeri, iar golgheterii echipei sunt Andrei Ivan şi Jovan Markovic, fiecare cu câte trei reuşite în campionat.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al ediţiei trecute din SuperLiga, când au remizat în tur, pe terenul lui U Cluj, scor 1-1, pentru ca în retur Universitatea Craiova să se impună acasă cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul U Cluj - Universitatea Craiova.

U Cluj - Universitatea Craiova
X2
Cotă
1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol