Lecce - Genoa, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 22 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadio Via del Mare, şi va fi transmis în direct de Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lecce şi Genoa, două echipe cu un start promiţător de campionat, sunt gata să impresioneze din nou, într-unul dintre cele mai intersante meciuri ale etapei a 5-a din Serie A.

Lecce este pe locul 4, cu opt puncte, fiind una dintre cele trei echipe neînvinse în această stagiune, alături de Inter şi Juventus, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Monza, scor 1-1 (s-a calificat şi în turul al doilea din Cupa Italiei după 1-0 acasă cu Como).

Lecce, care a terminat ediţia trecută de Serie A pe locul 16, este antrenată din această vară de Roberto D’Aversa şi are în lot doi români, pe portarul Alexandru Borbei (20 de ani), rezervă în trei rânduri, şi pe atacantul Rareş Burnete (19 ani), debutat în meciul cu Lazio (a intrat în minutul 83), în care a pasat decisiv la golul victoriei cu 2-1 (la echipa Primavera mai sunt doi „tricolori”, fundaşul Răzvan Paşcalău şi mijocaşul Cătălin Vulturar).

Lecce a câştigat în acest sezon ambele partide de pe teren propriu, 2-1 cu Lazio şi 2-0 cu Salernitana, iar cel mai bun marcator al echipei este atacantul muntenegrean Nikola Krstovic, cu trei goluri în Serie A.

Genoa, care a promovat în acest an după un singur sezon petrecut în Serie B, ocupă locul 13, cu patru puncte, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu cu campioana Napoli, scor 2-0 după ce a condus cu 2-0 (s-a calificat şi ea în turul al doilea din Cupa Italiei după 4-3 acasă cu Modena).

Echipa antrenată din decembrie 2022 de Alberto Gilardino, fostul ei jucător în perioada 2012-2014, are, de asemenea, doi români în lot, pe fundaşul Radu Drăguşin, integralist în toate cele patru meciuri de până acum, şi pe atacantul George Puşcaş, care nu a apucat însă să debuze pentru Genoa în Serie A.

În meciurile din deplasare ale acestei stagiuni, Genoa a bifat un succes, 1-0 cu Lazio, şi o înfrângere, 0-1 cu Torino, iar golgheterul echipei este Mateo Retegui, noul atacant al echipei naţionale a Italiei, născut în Argentina şi aflat la primul sezon nu doar în Serie A, ci şi în Europa.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2019-2020 din Serie A, când au remizat în tur, pe terenul lui Lecce, scor 2-2, pentru ca în retur Genoa să se impună acasă cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lecce - Genoa.

Lecce - Genoa 1X

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol