LASK Linz - Liverpool, meci contând pentru etapa 1 a Grupei E din Liga Europa, este programat, joi, 21 septembrie, de la ora 19:45, pe Raiffeisen Arena, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool, una dintre favoritele la cucerirea trofeului, porneşte cu prima şansă în meciul cu LASK Linz (cele două echipe se întâlnesc în premieră), într-o grupă din care mai fac parte Union St. Gilloise şi Toulouse.

LASK Linz revine în grupele Europa League după o pauză de trei ani (acum două sezoane a mai evoluat în Conference League, unde a ajuns până în 16-imile de finală), dar în ciuda unor rezultate notabile obţinute în ultima perioadă nu spune mare lucru în fotbalul continental (n-a ajuns niciodată măcar în optimile de finale ale vreunei competiţii).

Echipa antrenată din această vară de Thomas Sageder este pe locul 3 în Bundesliga, cu 14 puncte acumulate după şapte etape (la cinci puncte în urma liderului RB Salzburg), iar în cea mai recentă etapă din campionat s-a impus pe terenul celor de la Klagenfurt, scor 3-1.

LASK Linz a terminat stagiunea precedentă pe locul 3 şi are în palmares un titlu de campioană şi o Cupă a Austriei, ambele cucerite în 1965.

La nivel de lot, în această vară au fost aduşi câţiva fotbalişti liberi de contract sau care au revenit după împrumuturi, nici unul de anvergură, dar a plecat internaţionalul japonez Keito Nakamura, golgheterul echipei (14 goluri în campionatul trecut), la Reims, pentru 12 milioane de euro.

Liverpool joacă din nou în Europa League după şase ani, la ultima participare fiind finalistă (1-3 cu Sevilla la Basel), dar a câştigat de trei ori competiţia (inclusiv sub numele de Cupa UEFA), ultima oară în 2001 (mai are în palamares şase tofee ale Ligii Campionilor, patru Supercupe ale Europei şi un Campionat Mondial al Cluburilor).

Liverpool a terminat doar pe locul 5 în ediţia trecută de Premier League, motiv pentru care a ratat prezenţa în Champions League, unde a evoluat şase sezoane consecutive, în care a cucerit o dată trofeul şi a mai pierdut alte două finale.

În acest campionat, echipa antrenată de Jurgen Klopp este pe locul 3, cu 13 puncte acumulate după cinci meciuri, la două puncte în urma liderului Manchester City, iar în ultima etapă de campionat s-a impus pe terenul celor de la Wolverhampton, scor 3-1.

În această vară au fost aduşi Dominik Szoboszlai de la RB Leipzig pentru 70 de milioane de euro, Alexis Mac Allister de la Brighton pentru 42 de milioane de euro, Wataru Endo de la Stuttgart pentru 19 milioane de euro, şi Ryan Gravenberch de la Bayern Munchen pentru 40 de milioane de euro, dar au plecat Fabinho, Roberto Firmino, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain şi James Milner.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul LASK Linz - Liverpool.

LASK Linz - Liverpool
PsF2

Cotă
1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol