Ajax - Marseille, meci contând pentru etapa 1 a Grupei B din Europa League, este programat, joi, 21 septembrie, de la ora 22:00, pe Amsterdam Arena, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ajax şi Marseille se întâlnesc într-unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale zilei, într-o grupă complicată din care mai fac parte Brighton şi AEK Atena.

Ajax, una dintre marile echipe ale Europei, începe parcursul continental în Europa League pentru prima oară în ultimii 14 ani, perioadă în care a a mai evoluat în această comepetiţie doar atunci când a fost eliminată din Champions League.

„Lăncierii” au jucat în play-off cu Ludogorets Razgrad, de care au trecut după 4-1 în deplasare şi 0-1 pe teren propriu.

Ajax are un trofeu în palmares, cucerit în 1992, când competiţia se numea Cupa UEFA (a mai câştigat de patru ori Liga Campionilor, o dată Cupa Cupelor, de două ori Supercupa Europei şi de două ori Cupa Intercontinentală).

În Eredivisie, echipa antrenată de Maurice Steijn, care anul trecut a terminat pe locul 3, după Feyenoord şi PSV Eindhoven, este pe locul 12, cu cinci puncte după patru partide, iar în cea mai recentă etapă de campionat a pierdut pe terenul lui Twente, scor 1-3.

La nivelul lotului, cele mai importante achiziţii sunt Josip Sutalo de la Dinamo Zagreb (20,5 milioane de euro), Georges Mikautadze, de la Metz (16 milioane de euro), Gaston Avila de la Antwerp (12,5 milioane de euro) şi Chuba Akpom de la Middlesbrough (12,3 milioane de euro), în timp ce la capitolul plecări trebuie menţionaţi Mohhamed Kudus la West Ham United (43 de milioane de euro), Jurrien Timber la Arsenal (40 de milioane de euro) şi Calvin Bassey la Fulham (22,5 milioane de euro).

Marseille a ajuns în Europa League după ce a pierdut play-off-ul pentru Champions League în faţa lui Panathinakos Atena, 0-1 în deplasare şi 2-1, 3-5 la penalty-uri acasă, şi are trei finale pierdute în această competiţie, ultima în 2018 (are în palmares însă o Ligă a Campionilor câştigată în 1993).

În Ligue 1, echipa care tocmai s-a despărţit de antrenorul „Marcelino” Garcia Toral este pe locul 3, cu nouă puncte după cinci partide, la două puncte în urma liderului Monaco, iar în cea mai recentă etapă de campionat a remizat pe teren propriu cu Toulouse, scor 0-0.

În această vară, Marseille i-a adus, printre alţii, pe Iliman Ndiaye de la Sheffield United (17,5 milioane de euro), Ismaila Sarr de la Watford (13 milioane de euro), Renan Lodi de la Atletico Madrid (13 milioane de euro), Ruslan Malinovsky de la Atalanta (10 milioane de euro) şi Pierre Emerick Aubameyang de la Chlesea (liber de contract), iar cea mai importantă plecare a fost cea a lui Cengiz Under la Fenerbahce (15 milioane de euro).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2016, într-o partidă amicală, când Ajax şi Marseille au remizat, scor 2-2.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Ajax - Marseille.

Ajax - Marseille 1X

Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol