Arsenal - PSV Eindhoven, meci contând pentru etapa a 1 a grupei B din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 20 septembrie, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi PSV Eindhoven se întâlnesc în derby-ul unei grupe din care mai fac parte Sevilla şi Lens, fiind marile favorite la calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei.

Arsenal se întoarce în Champions League după cinci ani de absenţă, perioadă în care a evoluat doar în Europa League, iar cea mai mare performanţă în cea mai mare competiţie continentală este finala din 2006, pierdută în faţa celor de la Barcelona, scor 1-2 pe Stade de France din Paris (între 2000 şi 2017 a bifat 17 sezoane consecutive în Liga Campionilor).

Echipa antrenată de Mikel Arteta, vicecampioană în stagiunea precedentă, este pe locul 4 în Premier League, cu 13 puncte după cinci meciuri (la fel ca şi Tottenham şi Liverpool, echipele de pe locurile 2 şi 3, lider fiind Manchester City, cu 15 puncte), iar în cea mai recentă etapă din campionat s-a impus pe terenul celor de la Everton cu 1-0.

În această vară, la Londra au ajuns trei jucători importanţi, Declan Rice de la West Ham United (116 milioane de euro), Kai Havertz de la Chelsea (75 de milioane de euro) şi Jurrien Timber de la Ajax (40 de milioane de euro), în timp ce singura pierdere relevantă este plecarea lui Granit Xhaka la Bayer Levekusen (25 de milioane de euro).

PSV Eindhoven are în palmares un trofeu de Champions League, cucerit în 1988, şi revine la rândul ei în grupele competiţiei după o pauză de cinci ani.

Echipa antrenată de Peter Bosz a început aventura europeană în turul al treilea preliminar, în care a trecut de Sturm Graz, după o dublă victorie, 4-1 acasă şi 3-1 pe terenul adversarei, iar în play-off a eliminat-o pe Glasgow Rangers, 2-2 în deplasare şi 5-1 pe teren propriu.

Pe plan intern, PSV Eindhoven, vicecampioana ediţiei trecute din Eredivisie, are un start de sezon impecabil: a cucerit Supercupa Olandei (Trofeul „Johan Cruijff”) după 1-0 cu Feyenoord chiar la Rotterdam, iar în campionat este lider cu patru victorii din tot atâtea meciuri, ultima find obţinută pe teren propriu, 4-0 cu NEC Neijmegen.

La capitolul transferuri, PSV Eindhoven i-a adus pe Hirving Lozano de la Napoli (15 milioane de euro), Noa Lang de la Club Brugge (12,5 milioane de euro), Jerdy Schouten de la Bologna (12 milioane de euro) şi Ricardo Pepi de la Augsburg (11 milioane de euro), dar l-a pierdut pe Ibrahim Sangare, vândut la Nottingham Forest pentru 30 de milioane de euro.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia trecută din Europa League, în faza grupelor, când fiecare s-a impus pe teren propriu, Arsenal în tur, cu 1-0, iar PSV Eindhoven în retur, cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - PSV Eindhoven.

Arsenal - PSV Eindhoven 1

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol