Bayern Munchen - Manchester United, meci contând pentru etapa 1 a Grupei A din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 20 septembrie, de la ora 22:00, pe Allianz Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bayern Munchen şi Manchester United, două dintre cele mai de succes echipe ale competiţiei, mari favorite la calificarea în optimile de finală dintr-o grupă din care mai fac parte Copenhaga şi Galatasaray, se întâlnesc în cel mai atractiv meci al serii din Champions League.

Bayern Munchen, de şase ori câştigătoare a Ligii Campionilor, ultima oară în 2020, a trecut de faza grupelor de fiecare dată în ultimii 20 de ani, interval în care a disputat şi patru finale, două câştigate şi două pierdute (ultima oară a fost eliminată din grupe în sezonul 2002-2003).

Echipa antrenată de Thomas Tuchel este pe locul 2 în Bundesliga, cu zece puncte acumulate după patru etape, la fel ca şi liderul Bayer Leverkusen, care are golaveraj mai bun şi cu care a remizat în cea mai recentă etapă din Bundesliga, pe teren propriu, scor 2-2.

Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei, a câştigat al 11-lea titlu consecutiv şi a adus patru jucători importanţi în această vară, doi veniţi gratis, Konrad Laimer de la RB Leipzig şi Raphael Guerreiro de la Borussia Dortmund, unul pentru 50 de milioane de euro, Kim Min-Jae, de la Napoli, şi marea lovitură, Harry Kane, transferat de la Tottenham pentru 110 milioane de euro.

Manchester United are trei trofee de Champions League în palmares, ultimul fiind cucerit în 2008, şi revine în cea mai importantă întrecere continentală după un an de absenţă (anul trecut a evoluat în Europa League; de altfel, în ultimele zece sezoane a jucat în mod egal în cele două competiţii).

În Premier League, echipa antrenată de Erik ten Hag este abia pe locul 13, cu şase puncte după cinci partide, iar în ultima etapă de campionat a pierdut pe teren propriu cu Brighton, scor 1-3 (al doilea eşec consecutiv, după 1-3 pe terenul celor de la Arsenal).

Manchester United, care a terminat ultima ediţie de campionat pe locul 3, a cheltuit în această vară aproape 200 de milioane de euro pe transferuri, numele cele mai importante aduse la echipă fiind Rasmus Hojlund (75 de milioane de euro, Atalanta), Mason Mount (64,2 de milioane de euro, Chelsea) şi Andre Onana (52,5 milioane de euro, Inter Milano).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sferturile de finală ale sezonului 2013-2014 din Liga Campionilor, când, după 1-1 pe Old Trafford în tur, Bayern Munchen s-a impus în faţa lui Manchester United acasă, în retur, cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul PsF1: gazdele să condică la pauză sau să se impună la final în meciul Bayern Munchen - Manchester United.

Bayern Munchen - Manchester United PsF1


Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol