Milan - Newcastle, meci contând pentru etapa 1 a Grupei F din Liga Campionilor, este programat, marţi, 19 septembrie, de la ora 19:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Milan şi Newcastle, două echipe patronate de două dintre cele mai puternice fonduri de investiţii din lume şi care se întâlnesc în premieră, deschid cea mai puternică grupă din Liga Campionilor, din care mai fac parte PSG şi Dortmund.

Milan a ajuns în sezonul trecut până în semifinalele din Champions League, fiind eliminată de rivala locală Inter, după 0-2 (a) şi 0-1 (a), şi este a doua echipă ca număr de trofee câştigate în istoria competiţiei, şapte (doar Real Madrid are mai multe, 14).

În acest sezon de Serie A, echipa antrenată de Stefano Pioli are nouă puncte după patru etape, iar în cel mai recent meci de campionat, considerat în deplasare, a pierdut în faţa lui Inter, scor 1-5.

Din vara anului 2022, Milan este deţinută de RedBird Capital Partners, un fond de investiţii din SUA cu active de 7,5 miliarde USD, care a plătit 1,3 miliarde USD unei alte firme americane care deţinea clubul, Elliot Management Corporation.

RedBird Capital Partners deţine acţiuni semnificative la alte două echipe de fotbal din Europa, Liverpool (11%) şi Toulouse (85%), dar şi la echipele de baseball New York Yankees şi Boston Red Sox, precum şi la echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins.

Newcastle a jucat ultima oară în grupele celei mai importante competiţii din Europa în sezonul 2002-2003 şi s-a transformat dintr-o echipă care se lupta să evite retrogradarea în Championship într-una de Champions League după ce clubul a fost preluat în 2021, în proporţie de 80%, de Fondul Public de Investiţii (PIF) din Arabia Saudită, patronat de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

PIF gestionează active de 400 de miliarde USD (spre comparaţie, City Football Group, societatea din Emiratele Arabe Unite controlată de şeicul Mansour bin Zayed şi care deţine Manchester City are o valoare de 27 de miliarde de euro), iar din acest an a preluat cele mai importante patru cluburi interne, două din Riad, Al Hilal şi Al Nassr, şi două din Jeddah, Al Ahli şi Al Ittihad.

În Premier League, echipa antrenată de Eddie Howe a bifat două victorii şi trei înfrângeri în actualul sezon, iar în cea mai recentă etapă de campionat s-a impus pe teren propriu în faţa lui Brentford, scor 1-0.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Milan - Newcastle.

Milan - Newcastle 1X

Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol