Farul - FCSB, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul României, este programat, duminică, 17 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi FCSB se întâlnesc în derby-ul etapei a 9-a din SuperLiga, după ce în sezonul trecut s-au bătut pentru titlul de campioană, câştigat de „marinari” după victoria dramatică din meciul direct, disputat tot la malul Mării Negre.

Farul este departe de aşteptări şi ocupă doar locul 11, cu nouă puncte acumulate în şapte meciuri (mai are o restanţă, acasă, cu UTA), după ce a sacrificat startul de campionat în favoarea parcursului european, care s-a sfârşit dezamăgitor pentru campioana României, în play-off-ul din Conference League.

Farul vine după o înfrângere categorică în campionat, 0-4 în deplasare cu FCU 1948 Craiova, dar Gică Hagi speră că echipa sa a profitat la maximum de pauza competiţională prilejuită de meciurile echipelor naţionale.

În partidele de pe teren propriu din acest sezon, Farul a înregistrat două victorii şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator ale echipei este Ionuţ Larie, cu trei goluri (toate marcate din penalty, în acelaşi meci, cu Voluntari, de pe teren propriu, scor 4-1).

„Un meci important în campionat, acasă. Venim după o perioadă foarte aglomerată. Cu FCSB e dificil, trebuie să ne depăşim şi să facem un meci foarte bun din minutul 1 până în minutul 90”, a declarat Gică Hagi.

FCSB este lider în SuperLiga, cu 18 puncte din şapte meciuri (mai are o restanţă, în deplasare, cu Hermannstadt), şi a încheiat, la rândul ei, conturile cu Europa tot în play-off-ul din Conference League.

FCSB vine după o victorie fără drept de apel obţinută în Ghencea, 3-0 cu Universitatea Craiova, a şasea din cele şapte etape disputate până acum, dar eşecul surprinzător de la Arad, cu UTA, a făcut ca distanţa faţă de principala urmăritoare, CFR Cluj, să se reducă la doar două puncte.

În deplasare, trupa lui Elias Charalambous a bifat două victorii şi un eşec, iar golgheterul echipei în actuala ediţie de campionat este Darius Olaru, cu patru reuşite.

„Farul e campioana din sezonul trecut şi ştim că va fi foarte greu. E mereu dificil să joci la Constanţa. Farul are jucători foarte buni, iar noi trebuie să fim foarte concentraţi. În derby-uri nu există favorite, dar vom merge să câştigăm”, a declarat Elias Charalambous.

„Că e Farul, că e CFR Cluj, că e cutare... eu trebuie să-i bat. Asta dacă vreau să fiu numărul unu! Nu mai este Farul care a fost! Pe mine mă interesează să-i batem”, a spus şi patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali.

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în campionatul trecut: Farul s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la FCSB în sezonul regulat, 3-1 acasă, în tur, şi 3-2 în deplasare în retur, în vreme ce în play-off, fiecare s-a impus pe teren propriu, mai întâi FCSB, cu 2-1, apoi Farul, cu 3-2, meci la capătul căruia a câştigat primul său titlu de campioană.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Farul - FCSB.

Farul - FCSB
X2
Cotă
1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol