Oţelul - Rapid, meci contând pentru a etapa a 9-a din campionatul României, este programat, duminică, 17 septembrie, de la ora 19:15, la Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul, fără victorie până acum, şi Rapid, aflată în formă maximă înainte de pauza prilejuită de meciurile echipei naţionale, se întâlnesc într-unul dintre cele mai intersante meciuri ale etapei a 9-a din SuperLiga.

Oţelul este pe locul 13, cu şapte puncte acumulate după opt partide în care a înregistrat o înfrângere (acasă, cu FCSB) şi şapte rezultate de egalitate, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Petrolul, scor 2-2 (după ce a fost condusă cu 2-0).

În meciurile de acasă, Oţelul are trei remize şi un eşec, iar cel mai bun marcator al echipei în acest sezon este Alexandru Pop (născut la Buenos Aires şi debutant în SuperLiga la 23 de ani), cu cinci goluri.

„Ce dacă vine Rapidul? Noi trebuie să ne facem jocul nostru şi să reuşim să câştigăm, indiferent de ce adversar întâlnim. Am încredere în echipă, pentru că venim după câteva prestaţii bune, din care ar fi trebuit să învingem", a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul.

Rapid ocupă locul 3, cu 14 puncte după opt etape, şi vine după trei victorii consecutive, 3-1 cu Farul (a), 5-3 cu FCU 1948 Craiova (d) şi 4-0 cu Dinamo (a).

În cele trei partide disputate până acum în deplasare, giuleştenii au câştigat de două ori şi au pierdut o dată, iar golgheterul echipei este Albion Rrahmani, cu patru reuşite (Marko Dugandzic, cu şase goluri marcate în acest sezon, s-a transferat la Al Tai, în Arabia Saudită).

„E un meci foarte important şi dificil. Oţelul are un antrenor bun, îl cunosc de mult timp. Face presing, e o echipă care joacă agresiv, cu intensitate. A pierdut doar cu FCSB. Apoi, nici n-a câştigat, nici nu a mai pierdut, dar şi-a creat mereu ocazii, a avut şanse importante. Vom vedea dacă pauza a fost de bun augur sau nu”, a spus antrenorul celor de la Rapid, Cristiano Bergodi.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2015-2016 din Liga 2, când au remizat, în tur, în Capitală, scor 0-0, pentru ca Rapid să se impună în retur în faţa celor de la Oţelul, la Galaţi, cu 3-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Oţelul - Rapid.

Oţelul - Rapid
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol