Inter - Milan, meci contând pentru etapa a 4-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 19:00, pe San Siro din Milano, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Inter şi Milan, primele două clasate şi singurele echipe cu punctaj maxim după primele trei etape, se întâlnesc într-un nou episod din Derby della Madonnina, de data aceasta în etapa a 3-a din Serie A.

Inter este lider cu nouă puncte acumulate din trei meciuri şi golaveraj 8-0, după ce echipa lui Simone Inzaghi, care începe al treilea sezon pe banca tehnică a nerazzurilor (a câştigat titlul în 2022), a trecut cu 2-0 de Monza (a), cu 2-0 de Cagliari (d) şi cu 4-0 de Fiorentina (a).

În această vară, Inter i-a adus pe Marcus Thuram (Monchengladbach), Juan Cuadrado (Juventus), Yann Sommer (Bayern Munchen), Marko Arnautovic (Bologna), Alexis Sanchez (Marseille) şi Benjamin Pavard (Bayern Munchen), în timp ce pe lista plecărilor figurează Joaquin Correa, Robin Gosens, Andre Onana, Milan Skriniar, Edin Dzeko şi Romelu Lukaku.

Milan este pe locul 2, tot cu nouă puncte strânse din trei partide, dar cu golaveraj 8-2, după ce echipa lui Stefano Pioli, antrenorul care i-a adus în 2021 primul titlu de campioană după o pauză de 11 ani, a trecut de Bologna, 2-0 (d), de Torino, 4-1 (a), şi de Roma, 2-1 (d).

Lotul rossonerilor a fost întărit în această vară cu Samuel Chukwueze (Villarreal), Noah Okafor (RB Salzburg), Tijjani Reijnders (Alkmaar), Christian Pulisic (Chelsea) şi Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), în timp ce Sandro Tonali a fost vândut la Newcastle pentru 64 de milioane de euro, iar Alexis Saelemaekers (Bologna), Charles De Ketelaere (Atalanta) au plecat sub formă de împrumut.

Inter - Milan va fi şi un duel al golgheterilor Lautaro Martinez (5) şi Olivier Giroud (4), cu menţiunea că argentinianul a marcat doar din acţiune, în timp ce francezul a înscris de trei ori din penalty.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în semifinalele ediţiei 2022-2023 din Champions League, când Inter s-a impus de două ori în faţa lui Milan, 2-0 în deplasare pe 10 mai şi 1-0 în deplasare pe 16 mai (pe 18 ianuarie, Inter a câştigat cu 3-0 meciul cu Milan din Supercupa Italiei, disputată la Riad, în Arabia Saudită).

Echipele probabile

Inter: Sommer - Darmian, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro.

Milan: Maignan - Calabria, Thiaw, Kjaer, Theo Hernandez - Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders - Pulisic, Giroud, Leao.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Inter - Milan.

Inter - Milan 1X

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol