Dinamo - FCU 1948 Craiova, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul României, este programat, vineri, 15 septembrie, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

SuperLiga revine în forţă după pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale cu un derby incendiar, care va avea loc pe Arena Naţională, între două echipe aflate în criză de puncte, Dinamo şi FCU 1948 Craiova.

Dinamo este pe locul 11, cu opt puncte după opt etape, şi vine după o înfrângere dureroasă, 0-4 în Giuleşti cu Rapid, eşec care a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără înfrângere, patru în campionat (două victorii şi două remize) şi unul în faza eliminatorie din Cupa României (succes cu 2-1, după prelungiri, pe terenul celor de la Metaloglobus).

De remarcat că Dinamo nu s-a descurcat prea bine în cele patru partide disputate în acest sezon acasă, reuşind o sigură victorie, 1-0 cu Botoşani (a mai bifat un rezultat de egalitate şi două înfrângeri).

„Avem nevoie de suporteri, avem nevoie de impulsul lor din tribune pentru acest moment al echipei. Etapa de tranziţie s-a încheiat, am luat contact cu SuperLiga, am integrat o parte dintre noii veniţi, de acum începe o nouă rundă pentru Dinamo”, a declarat antrenorul „câinilor roşii”, Ovidiu Burcă.

FCU 1948 Craiova ocupă locul 9 după opt partide, cu nouă puncte, şi vine în Capitală cu un moral excelent după ce în etapa precedentă a învins-o categoric pe campioana Farul, scor 4-0 în Bănie.

Echipa patronată de Adrian Mititelu nu are încă un antrenor principal şi se va prezenta la meciul cu Dinamo tot cu preparatorul fizic Dan Vasilică în acest rol, „interimarul” de conjunctură primind credit şi pentru următoarele etape.

Oltenii au câştigat în acest sezon un singur meci disputat în deplasare, 1-0 cu Botoşani, fiind învinşi de două ori (0-1 cu Sepsi şi 3-4 cu Petrolul), dar dau golgheterul campionatului, pe Aurelian Chiţu, cu şase reuşite (la egalitate cu Marko Dugandzic, plecat între timp de la Rapid la Al Tai, în Arabia Saudită).

Dinamo şi FCU 1948 Craiova s-au întâlnit ultima oară pe 18 octombrie 2022, în faza grupelor din Cupa României, când au remizat, la Giurgiu, scor 0-0 (cele două echipe fac parte din aceeaşi grupă şi în actuala ediţie, urmând să se întâlnească, marţi, 26 septembrie, pe terenul „câinilor roşii”).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronsticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - FCU 1948 Craiova.

Dinamo - FCU 1948 Craiova
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol