Rayo Vallecano - Alaves, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul Spaniei, este programat, vineri, 15 septembrie, de la ora 22:00, pe Estadio de Vallecas din Madrid, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rayo Vallecano şi Alaves deschid etapa a 5-a din LaLiga, după pauza competiţională prilejuită de partidele echipelor naţionale, cu o înfruntare dintre doi români, Andrei Raţiu şi, respectiv, Ianis Hagi.

Rayo Vallecano este pe locul 12, cu şase puncte după patru etape, dar vine după două înfrângeri consecutive, dezastrul de acasă cu Atletico Madrid, scor 0-7, şi eşecul la limită de pe terenul celor de la Betis Sevilla, scor 0-1, în condiţiile în care în primele două runde câştigase de fiecare dată în deplasare, 2-0 cu Almeria şi tot 2-0 cu Granada.

Rayo Vallecano, care a terminat sezonul trecut de LaLiga pe locul 11 din 20, este antrenată din această vară de „Francisco” Javier Rodriguez Vilchez, care l-a înlocuit pe Andoni Iraola, plecat în Premier League, la Bournemouth.

Din lotul lui Rayo Vallecano face parte şi internaţionalul român Andrei Raţiu, care a semnat la finalul lunii august un contract pe cinci ani cu gruparea din Madrid, fiind transferat pentru 500.000 de euro de la Huesca (50% din drepturile federative ale fotbalistului sunt în continuare deţinute de Villarreal).

Alaves ocupă locul 10, tot cu şase puncte, după două victorii, ambele pe teren propriu, 4-3 cu Sevilla şi 1-0 cu Valencia, şi două înfrângeri, ambele în deplasare, 0-1 cu Cadiz şi tot 0-1 cu Getafe.

Alaves a promovat în această vară din LaLiga 2, în urma play-off-ului, după ce în finală a remizat acasă, 0-0, şi a trecut în deplasare, cu 1-0 (gol din penalty în minutul 120+10!) de Levante (care ar fi promovat la 0-0, fără executarea loviturilor de departajare, deoarece se clasase mai bine în sezonul regulat).

Ianis Hagi, noul „decar” al echipei, împrumutat de la Glasgow Rangers pentru un sezon, a debutat deja pentru Alaves în meciul cu Valencia, fiind trimis pe teren în minutul 87 de antrenorul Luis Garcia Plaza (acesta a fost instalat în vara anului 2022, după retrogradare, şi i-a readus pe basci în LaLiga după doar un sezon).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2021-22 din La Liga, când fiecare s-a impus pe teren propriu, Rayo Vallecano în tur, cu 2-0, iar Alaves în retur, cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rayo Vallecano - Alaves.

Rayo Vallecano - Alaves 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol