Montpellier - Barcelona, meci contând pentru Grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin, este programat, miercuri, 13 septembrie, de la ora 21:45, la Sud de France Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

Montpellier şi Barcelona deschid noul sezon masculin din EHF Champions League cu un meci care aduce faţă în faţă unii dintre cei mai buni jucători ai lumii.

Montpellier a terminat campionatul francez pe locul 2, după campioana ultimelor nouă ediţii, Paris Saint Germain, şi revine în cea mai importantă competiţie europeană după ce în sezonul trecut a evoluat în EHF European Cup, unde a terminat pe locul 4 în turneul final (29-35 cu Fuchse Berlin în semifinale şi 29-33 cu Frisch Auf Goppingen în finala mică).

Montpellier rămâne însă cea mai titrată echipă din handbalul masculin francez, cu 14 titluri de campioană, ultimul cucerit însă tocmai în 2012 (PSG are zece titluri, ultimele nouă consecutive!), având în palmares şi două trofee ale Ligii Campionilor, câştigate în 2003 şi 2018.

Vicecampioana Franţei este antrenată de aproape 30 de ani (din 1994!) de Patrice Canayer, alături de care a câştigat toate trofeele din istorie (clubul a fost înfiinţat în 1982): 14 titluri, 13 Cupe ale Franţei, 10 Cupe ale Ligii şi 3 Trofee ale Campionilor.

În această vară, Montpellier i-a pierdut, printre alţii, pe Hugo Descat (Veszprem) şi Julien Bos (Nantes), dar are în lot jucători de prim-plan precum Karl Konan, Yanis Lenne, slovenul Stas Skube sau suedezul Sebastian Karlsson (adus de la Savehof).

Barcelona a cucerit al 13-lea titlu consecutiv în Spania, din cele 30 pe care le are în total, alături de 27 de Cupe ale Spaniei, 18 Cupe ale Ligii şi 24 de Supecupe ale Spaniei.

Catalanii au în palmares 11 trofee ale Ligii Campionilor, cele mai multe din istorie, ultimul cucerit în 2022, iar în ediţia trecută au terminat pe locul 3 (38-38 cu Magdeburg şi 1-2 la penalty-uri în semifinale, 37-31 în finala mică cu Paris Saint Germain).

Barcelona este antrenată din 2021 de Carlos Ortega, iar la nivelul lotului i-a pierdut în această vară pe croatul Luka Cindric (ajuns la Dinamo Bucureşti), francezul Ludovic Fabregas (Veszprem) şi pe portarul spaniol Gonzalo Perez de Vargas (Kiel), dar se bazează în continuare pe vedete ca Melvyn Richardson, Dika Mem, Aleix Gomez, Jonathan Carlsbogard sau Timothey N’Guessan.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor, când Barcelona s-a impus în ambele meciuri cu Montpellier din faza grupelor, 35-27 pe teren propriu şi 36-28 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronostiucul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Montpellier - Barcelona.

Montpellier - Barcelona

2
Cotă

1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Sursă foto: Dreamstime.