România - Kosovo, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, marţi 12 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România este favorită la casele de pariuri în meciul cu Kosovo şi este obligată să câştige pentru a rămâne cu şanse mari în lupta pentru calificarea la Euro 2024.

În acest moment, Elveţia este lider în Grupa I, cu 11 puncte, urmată de România, cu 9 puncte, Israel, cu 8 puncte, Belarus şi Kosovo, fiecare cu câte cu 4 puncte, şi Andorra, cu 2 puncte (fiecare naţională a disputat câte cinci partide).

România este în continuare neînvinsă, dar a ratat şansa de a egala la puncte Elveţia şi a se desprinde de celelalte urmăritoare după 1-1 acasă cu Israel, care rămâne la doar un punct în urma tricolorilor.

Astfel, partida cu Kosovo devine capitală pentru tricolori în perspectiva luptei la calificare, victoria fiind obligatorie în condiţiile în care Israel joacă acasă cu Belarus şi va disputa returul cu România tot pe teren propriu.

De menţionat că România a bifat cel de-a treilea egal la rând în această grupă şi are o singură înfrângere în ultimele nouă partide (1-2, acasă, cu Slovenia, într-un amical din 17 noiembrie 2022), iar ultimul eşec oficial este cel de pe teren propriu cu Muntenegru, scor 0-3 pe 14 iunie 2022, în Liga Naţiunilor.

„Kosovo are jucători în campionatele importante, Amir Rrahmani, campion în Italia, Vedat Muriqi, care i-a dat două goluri Elveţiei, şi alţii. Eu rămân încrezător, avem jucători care pot produce lucruri bune. Am convingerea că România va fi la Euro 2024”, a declarat Edward Iordănescu, selecţionerul României.

Kosovo îşi joacă ultima şansă la calificare în meciul de la Bucureşti, unde vine cu moralul ridicat după egalul de pe teren propriu cu Elveţia, scor 2-2 (este la cinci puncte în spatele României şi iese complet din calcule dacă nu câştigă pe Arena Naţională).

De remarcat că, la meciul cu Elveţia, Kosovo a avut în lot doi fotbalişti din SuperLiga, Ermal Krasniqi, de la CFR Cluj, intrat pe teren în minutul 54, şi Albion Rrahmani, de la Rapid, rezervă neutilizată.

De asemenea, începând de la meciul cu Elveţia, Kosovo îl are selecţioner pe Primoz Gliha, slovenul înlocuindu-l pe francezul Alain Giresse în luna iunie, şi caută încă prima victorie în Grupa I (în acest moment are patru egaluri şi o înfrângere).

România şi Kosovo s-au mai confruntat o singură dată până acum, în meciul tur din grupa de calificare la Euro 2024, când au remizat la Pristina, pe 16 iunie, scor 0-0.

Echipele probabile

România: H. Moldovan - A. Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - Olaru, R. Marin, Stanciu - Moruţan, Alibec, Fl. Coman.

Kosovo: Muric - Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada - Zhegrova, Loshaj, Fazliji, Berisha - Rashica, Muriqi.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul România - Kosovo.

România - Kosovo PsF 1


Cotă 1,72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol