Armenia - Croaţia, meci contând pentru Grupa D din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, luni, 11 septembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul Republican Vazgen Sargsyan din Yerevan, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Armenia şi Croaţia se întâlnesc într-o partidă cu implicaţii directe în lupta pentru primele două locuri ale grupei, care asigură calificarea la turneul final din 2024.

În acest moment, Turcia este lider în Grupa D, cu 10 puncte din cinci meciuri, urmată de Croaţia, cu 7 puncte din trei meciuri, Armenia, tot cu 7 puncte, dar din patru meciuri, Ţara Galilor, cu 4 puncte din patru meciuri, şi Letonia, 0 puncte după patru meciuri.

Armenia vine după un meci foarte bun făcut în Turcia, acolo unde a remizat, scor 1-1, fiind egalată însă abia în minutul 88, iar în precedenta „dubla” a câştigat de fiecare dată, 4-2 în deplasare cu Ţara Galilor şi 2-1 acasă cu Letonia (are o singură înfrângere, 1-2 pe teren propriu cu Turcia).

Armenia nu a mai pierdut de patru meciuri, dar a câştigat doar două din ultimele 12 disputate (oficiale şi amicale), primind cel puţin un gol de fiecare dată.

Naţionala de la Yerevan este pregătită de ucraineanul Oleksandr Petrakov, un fost fotbalist de ligi inferioare care a antrenat în ultimii 12 ani toate selecţionatele ţări sale, de la U16 până la prima reprezentativă (2021-2023), reuşind să câştige titlul mondial cu U20 în 2019.

Croaţia este singura echipă neînvinsă în această grupă, după 1-1 cu Ţara Galilor (a), 2-0 cu Turcia (d) şi 5-0 cu Letonia (a), fiind plasată foarte bine nu doar în lupta pentru calificare, ci chiar pentru locul 1.

Naţionala antrenată din 2017 de Zlatko Dalic şi condusă în teren de veteranul Luca Modric (starul lui Real Madrid tocmai a împlinit 38 de ani) a participat în iunie la turneul final al Ligii Naţiunilor, unde a trecut în semifinale de Olanda, scor 4-2, şi a pierdut finala, 0-0 şi 4-5 la penalty-uri cu Spania.

Din 1996 şi până acum, Croaţia a lipsit doar de la un singur turneu final european, cel din 2000, iar la ultima ediţie, Euro 2020, a fost elimiantă în optimile de finală de Spania, 3-3 după 90 de minute şi 3-5 după prelungiri (n-a trecut niciodată de sferturile de finală).

Armenia şi Croaţia s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2021, într-un meci amical disputat la Velika Gorica, încheiat la egalitate, scor 1-1 (Perisic 24 / W. Angulo 72).

Echipe probabile

Armenia: Cancarevic - Dashyan, Haroyan, Harutyunyan, Mkrtchyan - Iwu, Spertsyan, Bichakhchyan, Zelarayan, Tiknizyan - Ranos.

Croaţia: Livakovic - Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Modric - Kramaric, Ivanusec, Perisic - Petkovic.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Armenia - Croaţia.

Armenia - Croaţia

2
Cotă

1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol