Georgia - Spania, meci contând pentru Grupa A a preliminariilor pentru Campionatul European din Germania, este programat, vineri, 7 septembrie, de la ora 19:00, pe Boris Paichadze Dinamo Arena din Tbilisi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Spania (trei puncte din două meciuri) pleacă favorită în meciul din Georgia (patru puncte din trei meciuri), dar nu poate emite în acest moment pretenţii la mai mult de locul al doilea în Grupa A. Asta în condiţiile în care Scoţia este lider, cu 12 puncte din patru meciuri, Norvegia are patru puncte din patru meciuri, iar Cipru nu are nici măcar un punct după trei meciuri.

Georgia, care nu s-a calificat niciodată la un turneu final european, a început curajos preliminariile, 1-1 acasă cu Norvegia şi 2-1 în deplasare cu Cipru, după care a venit înfrângerea din Scoţia, scor 0-2, care i-a tăiat, practic, şansele la calificare.

În 2022, Georgia a reuşit să promoveze în Liga B din Liga Naţiunilor, după ce a avut cinci victorii şi o remiză într-o grupă cu Macedonia de Nord, Bulgaria şi Gibraltar, sub conducerea selecţionerului francez Willy Sagnol, instalat în 2021.

Spania a câştigat acasă cu Norvegia, scor 3-0 şi a pierdut în Scoţia, scor 0-3, după care s-a impus în Liga Naţiunilor, 2-1 în semifinale cu Italia şi 0-0, 5-4 la penalty-uri în finală cu Croaţia.

Practic, ibericii se pot concentra acum doar pe calificarea la Euro 2024, fiind favoriţi la primele două locuri alături de surprinzătorul lider Scoţia, deşi selecţionerul Luis de la Fuente, numit după CM 2022 din Qatar în locul lui Luis Enrique, a demarat procesul de întinerire al echipei naţionale (Lamine Yamal, noul star de la Barcelona, ar purtea debuta la 16 ani şi aproape două luni pentru La Roja).

Spania este triplă campioană europeană (1964, 2008 şi 2012), iar la ediţia precedentă, din 2020, s-a oprit în semifinale.

Ultimea confruntare între cele două a avut loc în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar, când Spania a câştigat ambele meciuri din preliminarii cu Georgia, 2-1 în deplasare și 4-0 acasă.

Echipe probabile:

Georgia: Mamardashvili –- Sazonov, Kashia, Kvirkvelia - Gagnidze, Dvali, Kvekveskiri, Kiteishvili, Lobjanidze - Mikautadze, Kvaratskhelia.

Spania: Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Balde - Rodri, Zubimendi - Gavi, Asensio, Olmo - Morata.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Georgia - Spania.

Georgia - Spania

2
Cotă

1,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol