Slovacia - Portugalia, meci contând pentru Grupa J a preliminariilor pentru Campionatul European din Germania, este programat, vineri, 7 septembrie, de la ora 21:45, pe Tehelne Pole din Bratislava, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Slovacia şi Portugalia, primele două clasate şi favorite la calificare, se întâlnesc în derby-ul grupei, „dubla” dintre ele urmând să stabilească, foarte probabile, ordinea primelor două locuri la finalul preliminariilor pentru Euro 2024.

În Grupa J, în afară de Portugalia (10 puncte) şi Slovacia (8 puncte), Luxemburg este pe locul 3 (7 puncte), apoi urmează Bosnia-Herţegovina (3 puncte), Islanda (3 puncte) şi Liechtenstein (0 puncte), toate echipele având câte patru meciuri disputate (primele două clasate se califică la turneul final din Germania).

Slovacia a început slab aceste preliminarii, 0-0 acasă cu Luxemburg, dar apoi şi-a revenit şi a bifat trei succese consecutive, 2-0 acasă cu Bosnia-Herţegovina, 2-1 cu Islanda şi 1-0 cu Liechtenstein, ambele în deplasare, astfel că este cel mai bine plasată în lupta pentru locul 2, în condiţiile în care Portugalia rămâne marea favorită la câştigarea Grupei J.

Slovacia, care îl are ca selecţioner pe italianul Francesco Calzona, s-a calificat de doar doua ori la Campionatul European, în 2016, când a reuşit să treacă de faza grupelor, şi în 2020.

Portugalia are patru victorii din tot atâtea meciuri, fără să primească gol, 4-0 cu Liechtenstein (a), 6-0 cu Luxemburg (d), 3-0 cu Bosnia-Herţegovina (a) şi 1-0 cu Islanda (d), iar Cristiano Ronaldo este golgheterul grupei, la aproape 39 de ani, cu cinci reuşite.

Lusitanii îl au pe banca tehnică pe spaniolul Roberto Martinez, fost în ultimii şase ani la la cârma naționalei Belgiei, care l-a înlocuit după turneul final al CM din Qatar 2022 pe Fernando Santos.

Portugalia are un istoric încărcat la turneele finale europene, fiind finalistă în 2004 (0-1 în finală cu Grecia) şi câştigătoare a trofeului în 2016 (1-0 după prelungiri în finală cu Franţa).

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în istorie, iar Portugalia s-a impus de trei ori în faţa celor din Slovacia, o partidă terminându-se la egalitate (ultima confruntare oficială a avut loc în preliminariile CM 2006, când lusitanii au câştigat acasă şi au remizat în deplasare).

Echipele probabile

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Skriniar, Vavro, Hancko - Duda, Lobotka, Kucka - Suslov, Bozenik, Mak.

Portugalia: Costa - Dalot, Antonio Silva, Ruben Dias, Cancelo - B. Fernandes, Palhinha, Vitinha - Bernardo Silva, C. Ronaldo, R. Leao.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Slovacia - Portugalia.

Slovacia - Portugalia

2
Cotă

1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol