Franţa - Irlanda, meci contând pentru Grupa B a preliminariilor pentru Campionatul European din Germania, este programat, joi, 7 septembrie, de la ora 21:45, pe Parc des Princes din Paris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa pleacă favorită în partida cu Irlanda şi caută a cincea victorie consecutivă din tot atâtea meciuri, care ar putea fi echivalentă cu calificarea la turneul final din 2024.

Din Grupa B, pe lângă Franţa, cu 12 puncte (patru meciuri) şi Irlanda, cu trei puncte (trei meciuri), mai fac parte Grecia, cu şase puncte (trei meciuri), Olanda, cu trei puncte (două meciuri), şi Gibraltar, fără niciun punct (patru meciuri).

Franţa este lider în Grupa B cu 12 puncte şi a câştigat cele patru meciuri de până acum, fără să primească gol, 4-0 cu Olanda (a), 1-0 cu Irlanda (d), 3-0 cu Gibraltar (d) şi 1-0 cu Grecia (a).

De altfel, echipa lui Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele opt meciuri jucate în toate competiţiile, mai precis de la acel 0-1 cu Tunisia de la CM din Qatar 2022 (finala cu Argentina, scor 3-3, a fost cedată la loviturile de departajare), iar în preliminariile europene a bifat zece victorii şi o remiză în ultimele 11 partide (n-a mai pierdut de la un 0-2 cu Turcia, în iunie 2019).

Irlanda are doar trei puncte după trei partide, 0-1 cu Franţa (a), 1-2 cu Grecia (d) şi 3-0 cu Gibraltar (a), şi doar o victorie surprinzătoare i-ar mai permite să spere la calificarea la Euro 2024 (n-a mai câştigat pe terenul Franţei de mai bine de 40 de ani).

Irlanda s-a calificat până acum de trei ori la Campionatul European, ultima dată la ediţia din 2016, când a ajuns până în 16-imile de finală, dar trupa lui Stephen Kenny are şanse infime în această campanie, mai ales că n-a acumulat puncte decât cu Gibraltar, iar cu Olanda încă nu a jucat.

Ultimul meci dintre cele două echipe a avut loc la Dublin, pe 27 martie 2023, când Franţa s-a impus cu Irlanda, scor 1-0, după golul marcat de Benjamin Pavard în minutul 50 (Franţa este neînvinsă în ultimele nouă meciuri cu Irlanda, perioadă în care s-a impus de şapte ori).

Echipele probabile

Franţa: Maignan - Kounde, Saliba, Upamecano, Theo Hernandez - Rabiot, Camavinga - Coman, Griezmann, Mbappe - Giroud.

Irlanda: Bazunu - O’Shea, Egan, Collins - Ebosele, Cullen, Molumby, Browne, Manning - Ogbene, Idah.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1 : gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Franţa - Irlanda.

Franţa - Irlanda 1/1


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol