Botoşani - Hermannstadt, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul României, este programat, luni, 4 septembrie, de la ora 18:30, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani şi Hermannstadt, două echipe în criză de formă, se întâlnesc într-un meci care le poate da un restart chiar înainte de pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale a României.

Botoşani nu a câştigat încă nici un meci în această ediţie de campionat şi are doar trei puncte după şapte etape, iar obiectivul nu mai poate fi altul decât evitarea retrogradării.

Moldovenii au pierdut în etapa precedentă pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 1-3, dar la mijlocul săptămânii trecute au câştigat partida din play-off-ul Cupei României, 2-0 în deplasare cu Mioveni.

Valeriu Iftime, patronul echipei, a decis să-l demită pe Marius Croitoru, iar în locul acestuia a fost instalat Dan Alexa, după ce negocierile cu Nicolae Dică au picat în ultimul moment.

„Primul meci este important din perspectiva poziţiei noastre în clasament şi este primul meci al meu. Este crucial să arătăm bine şi să obţinem puncte din acest joc. Hermannstadt este o echipă pe care o cunosc, o echipă dificilă în campionat, omogenă în toate poziţiile, puternică în zona centrală, rapidă pe benzi şi cu calitate bună în atac”, a declarat Dan Alexa.

Hermannstadt n-a mai câştigat de patru etape (două remize şi două înfrângeri), mai precis de la finalul lunii iulie, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu cu U Cluj, scor 2-2.

Sibienii au evoluat şi ei săptămâna trecută în play-off-ul Cupei României, în care au însvins cu 5-2 în deplasare pe Unirea Slobozia, după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute) şi s-au calificat pentru faza grupelor.

De menţionat că Marius Măldărăşanu, antrenorul celor de la Hermannstadt, care are o clauză de reziliere a contractului de 50.000 de euro, este dorit de Adrian Mititelu la FCU 1948 Craiova, la „pachet” cu preşedintele clubului, Dani Coman!

Cele două echipe au remizat de fiecare dată în ediţia trecută de campionat, de două ori în sezonul regulat, 0-0 la Botoşani şi 1-1 la Sibiu, precum şi în play-out, când Hermannstadt - Botoşani s-a terminat 1-1.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani - Hermannstadt.

Botoşani - Hermannstadt
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol