Arsenal - Manchester United, meci contând pentru etapa a 4-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 3 septembrie, de la ora 18:30, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi Manchester United, două echipe care vor evolua în grupele Ligii Campionilor şi care au ca obiectiv cel puţin clasarea în Top 4, se întâlnesc în derby-ul etapei a 4-a din Premier League.

Arsenal are şapte puncte după primele trei meciuri, dar a suferit de fiecare dată, atât în victoriile cu Nottingham Forest, 2-1 acasă, şi cu Crystal Palace, 1-0 în deplasare, cât şi în remiza din etapa precedentă, 2-2 pe teren propriu cu Fulham.

În plus, Arsenal a cucerit Supercupa Angliei (Community Shield) înainte de startul campionatului, după 1-1 şi 4-1 la penalty-uri cu campioana Manchester City.

Mikel Arteta este la al cincilea sezon pe banca tehnică a „tunarilor”, iar în această vară a adus trei jucători importanţi la echipă, Declan Rice de la West ham United (116 milioane de euro), Kai Havertz de la Chelsea (75 de milioane de euro) şi Jurrien Timber de la Ajax (40 de milioane de euro), în timp ce singura pierdere relevantă este plecarea lui Granit Xhaka la Bayer Levekusen (25 de milioane de euro).

Manchester United a avut, la rândul ei, un start ezitant de sezon, cu două victorii la limită obţinute pe teren propriu, 1-0 cu Wolverhampton şi 3-2 cu Nottingham Forest, între care s-a intercalat înfrângerea cu Tottneham, din deplasare, scor 0-2.

"Diavolii" contină cu Erik ten Hag pe banca tehnică, antrenor instalat în vara lui 2022 şi care i-a adus în 2023 primul trofeu după o pauză de şase ani, Cupa Ligii (2-0 în finala cu Newcastle United disputată la Londra, pe Wembley).

În această vară, Manchester United a cheltuit aproape 200 de milioane de euro pe transferuri, numele cele mai importante aduse la echipă fiind Rasmus Hojlund (85 de milioane de euro, Atalanta), Mason Mount (64 de milioane de euro, Chelsea) şi Andre Onana (52,5 milioane de euro, Inter Milano), dar i-a pierdut pe David De Gea, Anthony Elanga şi Alex Telles.

În sezonul precedent, fiecare dintre cele două echipe a reuşit să câştige pe teren propriu, Manchester United în tur, cu 3-1, iar Arsenal în retur, scor 3-2.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Arsenal - Manchester United.

Arsenal - Manchester United GG


Cotî 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol