FCU 1948 Craiova - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul României, este programat, duminică, 3 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCU 1948 Craiova şi Farul Constanţa, două echipe în derivă, se întâlnesc într-un meci care le oferă şansa unui restart pentru această ediţie din SuperLiga.

FCU 1948 Craiova are doar şase puncte după şapte etape şi caută deja al treilea antrenor după demisia lui Joao Janeiro şi demiterea lui Nicolae Dică, echipa fiind acum sub conducerea preparatorului fizic Dan Vasilică.

Oltenii au pierdut ultimele două partide din campionat, 3-4 cu Petrolul Ploieşti (d) şi 3-5 cu Rapid (a), iar play-off-ul, obiectivul stabilit de patronul Adrian Mititelu, este tot mai departe.

Oltenii aveau înaintea acestei etape cel mai bun atac din SuperLiga, cu 14 goluri marcate, la egalitate cu Rapid, dar şi cea mai slabă devensivă, cu 18 goluri încasate.

FCU 1948 Craiova are o singură victorie şi trei înfrângeri în cele patru meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Aurelian Chiţu, cu şase goluri, la egalitate de Marko Dugandzic (Rapid).

Farul Constanţa mai degrabă a dezamăgit în acest debut de sezon: a pierdut Supercupa României, 0-1 la Ploieşti cu Sepsi, iar în SuperLiga a bifat trei victorii şi trei înfrângeri, dar în cel mai recent meci de campionat s-a impus pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 2-0.

În Europa, „marinarii” au fost eliminaţi în primul tur preliminar din Liga Campionilor de Sheriff Tiraspol (Moldova), 1-0 (a) şi 0-3 (d), după care au continuat în preliminariile Conference League, unde au trecut în al doilea tur de Urartu Yerevan (Armenia), 3-2 (a) şi 3-2 (d), şi în al treilea tur de Flora Tallin (Estonia), 3-0 (a) şi 2-0 (d), pentru ca în play-off să fie eliminaţi de HJK Helsinki, 2-1 acasă şi 0-2 în deplasare.

Echipa lui Gică Hagi are o victorie şi două înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în acest sezon, iar golgheterul echipei este Ionuţ Larie, cu trei reuşite în SuperLiga.

Farul Constanţa s-a impus în ambele meciuri disputate cu FCU 1948 Craiova în sezonul regulat al campionatului trecut, cu acelaşi scor, 2-1 acasă, în tur şi 2-1 în deplasare, în retur.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului FCU 1948 Craiova - Farul Constanţa.

FCU 1948 Craiova - Farul Constanţa PsFX


Cotă 1,72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol