​Rapid - Dinamo, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul României, este programat, vineri, 1 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi Dinamo reiau după un an o rivalitate de decenii a fotbalului românesc, într-un moment în care ambele echipe au nevoie mai mult ca oricând de puncte.

Rapid a urcat pe poziţiile de play-off după victoria din etapa trecută, 5-3 pe terenul celor de la FCU 1948 Craiova, venită după un alt succes important, 3-1 acasă cu Farul Constanţa.

Cu 11 puncte acumulate după şapte partide, giuleştenii sunt încă departe de aşteptări, dar victoriile şi cele opt goluri marcate în ultimele două meciuri au crescut moralul trupei lui Cristiano Bergodi şi, mult mai important, au readus liniştea în Giuleşti.

Pe de altă parte, Rapid a câştigat un singur meci din cele patru disputate acasă în acest sezon (au mai fost două remize şi o înfrângere), iar cel mai bun marcator al echipei, dar şi al campionatului, este Marko Dugandzic, cu şase reuşite (la egalitate cu Aurelian Chiţu de la FCU 1948 Craiova).

„În niciun caz Dinamo nu poate fi considerată ca orice nou-promovată. Este o echipă de tradiţie, foarte periculoasă, capabilă de prestaţii foarte bune, cu suporteri mulţi. Pentru noi acest meci este un derby şi îl vom trata ca atare, fiindcă mereu e o motivaţie specială să câştigăm acest gen de partide”, a declarat preşedintele giuleştenilor, Daniel Niculae.

Dinamo este neînvinsă în ultimele patru etape, în care a strâns opt puncte, după ce a pierdut primele trei meciuri după revenirea în SuperLiga.

„Câinii roşii” au început urcuşul în clasament cu un egal pe terenul lui U Cluj, scor 1-1, au legat apoi două succese, 1-0 acasă cu Botoşani şi 3-2 în deplasare cu Voluntari, pentru ca în etapa precedentă să remizeze în Capitală cu Petrolul, scor 1-1.

În plus, Dinamo s-a calificat şi în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off-ul competiţiei, în deplasare, de Metaloglobus, scor 2-1.

Dinamo are o victorie, un egal şi o înfrângere în cele trei partide disputate în acest sezon în deplasare, iar golgheterul echipei este Goncalo Gregorio, cu trei reuşite.

„Trebuie să ajutăm jucătorii să facă faţă presiunii. Mulţi au mai jucat în asemenea presiune. Pentru unii va fi primul meci pe noul Giuleşti, la fel şi pentru mine. Merg cu drag acolo, a fost o perioadă bună pentru mine din punct de vedere profesional la Rapid. E un derby şi de asta întoarcerea celor de la Rapid şi a noastră în prima ligă dă un mare plus echipei naţionale, pentru că în astfel de meciuri cresc jucătorii”, a spuis antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 de campionat, când au remizat de fiecare dată în sezonul regulat, 1-1 în tur în „Ştefan cel Mare” şi 1-1 în retur, pe Arena Naţională, pentru ca, în play-out, Rapid să se impună în faţa lui Dinamo cu 3-1, într-un meci contând pe teren propriu, dar disputat la Mioveni.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Dinamo.

Rapid - Dinamo PsF1


Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol