Burnley - Manchester City, meci contând pentru prima etapă din campionatul Angliei, este programat, vineri, 11 august, de la ora 22:00, pe Turf Moor Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Burnley şi Manchester City deschid noul sezon din Premier League cu un meci al extremelor, în care se întâlnesc o nou promovată şi campioana la zi a Angliei şi a Europei.

Burnley a promovat direct în Premier League după ce a terminat pe locul 1 în Championship, unde a acumulat 101 puncte, cu 10 mai multe decât a doua clasată, Sheffield United, de asemenea promovată direct, şi 21 peste Luton Town, echipa de pe locul 3 care a câştigat play-off-ul de promovare.

Burnley a fost echipa din Championship cu cel mai bun atac, 87 de goluri marcate, şi cea mai bună apărare, 35 de goluri primite, în 46 de etape.

Echipa este antrenată din vara anunului trecut de Vincent Kompany, fostul căpitan al lui Manchester City (de patru ori campion) şi cel pe care Pep Guardiola îl vede drept urmaşul său pe banca tehnică a „cetăţenilor”.

În această vară, Burnley a disputat patru meciuri amicale importante, în care a bifat o victorie, 2-0 cu Benfica Lisabona, o remiză, 1-1 cu Betis Sevilla, şi două înfrângeri, 0-2 cu Genk şi 0-1 cu Mainz.

Manchester City vine după un sezon fantastic, încheiat cu „tripla” istorică, titlul în Premier League, Cupa Angliei (FA Cup) şi Champions League, dar a ratata startul oficial de sezon, 1-1 după 90 de minute şi 1-4 la penalty-uri (nu s-au jucat prelungiri) cu Arsenal, pe Wembley din Londra, în Supercupa Angliei (Community Shield).

Manchester City a avut cel mai bun atac sezonul trecut din Premier League, cu 94 de goluri marcate în 38 de etape, ceea ce înseamnă o medie de 2,47 goluri / meci, dar şi cea mai bună apărare, cu 33 de goluri primite (la fel ca Newcastle United).

Pep Guardiola începe al sezonul cu nr. 8 pe banca tehnică a „cetăţenilor”, alături de care a câştigat cinci campionate, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii, două supecupe ale Angliei şi Liga Campionilor.

Manchester City a avut doar trei jocuri de pregătire în această vară, înregistrând două victorii, 5-3 cu Yokohama Marinos şi 2-1 cu Bayern Munchen, şi o înfrângere, 1-2 cu Atletico Madrid.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 18 martie 2023, în sferturile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), când Manchester City s-a impus pe teren propriu în faţa lui Burnley cu 6-0 (Haaland 32, 35, 59, J. Alvarez 62, 73, Palmer 68).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Burnley - Manchester City.